Főoldal > Hirek > Super Mario a nappalidban - és a múltban

t: 494

Super Mario a nappalidban - és a múltbanNovember 13-án egy talán mindenkinek kedves szülinapot ünnepelhetünk: 35 éves lesz a Super Mario Bros., minden idők leghíresebb és legikonikusabb videójátéka. Annak, aki nem tudná (bár ilyen ember valószínűleg nincs): A Super Mario Bros. egy 1985-ben kiadott platformjáték, ami eredetileg a Nintendora (becsületes nevén Nintendo Entertainment System) kiadott videójáték, melynek rengeteg folytatása készült, és mind a videojáték iparra mind a popkultúrára súlyos hatással volt.

Super Mario játékról röviden

Nevéből is adódik, a játék két testvérről szól. A főszereplő (Super) Mario, egy olasz származású brooklyni vízvezeték szerelő, aki munka közben egy csőbe esve jutott el Csiperke Királyságba. Segítségére lehet (két személyes játékmódban) öccse, Luigi. A Super Mario Bros egy klasszikus, kétdimenziós platformjáték, célja ugrálva, ellenségeket legyőzve előre jutni, majd a végén kiszabadítani a hercegnőt.

Eme videójáték klasszikust már mobilon is lehet játszani. A Super Mario Run névre hallgató telefonos verzió elérhető Androidra ezen a linken és iOSre ide kattintva. PC-re pedig a Mario Forever ügyességi játékot ajánljuk jó szívvel.

Nintendo szülinapi ajándéka

Kezdjük az abszolút legnagyobb hírrel: újra (limitált számban) kapható lesz a Nintendo Game & Watch kézikonzol, mely 1980-tól 1991-ig a kézi konzolok atyaúristene volt. A nálunk csak „kvarcjáték” becenéven futott retro konzol arany színben jelenik meg, színes LCD képernyővel felújítva. Játszható lesz rajta a Super Mario Bros. (természetesen), a Super Mario Bros: The Lost Levels és a régi Game&Watch Ball című játékának felújított változata, Mariora cserélvén a főszereplőt.

A klasszikus gépet mindössze 50 dollárért vesztegetik, azonban befektetésnek sem rossz, ugyanis limitált kiadás révén ennek sokszorosát érheti a jövőben. Aki mégse adja el, az egy szuper ébresztőórával is gazdagodik, ugyanis a konzol az eredetihez hasonlóan vekkerként is funkcionál.

Mario Kart a nappalidban

A születésnapi akciók közül kiemelkedik még a (nem csak rajongóknak érdekes!) Mario Kart Live: Home Circuit. Ezzel a játékkal Mario Kart pályákat készíthetsz (majd azokon versenyezhetsz) a nappalidban, udvarodon, járdán vagy akárhol. A játékhoz ugyanis jár egy távirányítós autó, benne a Mario Kart egyik szereplőjével. Az autóban webkamera is van, melyet a Nintendo Switch kézikonzolon követhetsz nyomon, azonban az még többet is mutat: a kiterjesztett valóság technológiája segítségével (akár a játékos által alkotott) pályát is fest fel a képre, valamint egyéb tartozékokat (gyűjtendő érmék például) helyez el a képernyőn. Így akár a saját nappalink lehet a Mario Kart környezete, és igazi autóval száguldhatjuk körbe.
Itt van a videójátékok jövője, aminek főszereplője, Mario a múltból érkezett.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Már megtekinthető a Twelve Minutes című „interaktív thriller” egy perces előzetese. Az animációs pszicho thriller olyan filmnézési lehetőséget nyújt, ahol a néző hatással van a történet vezetésére. Sokaknak egy videó játék juthat erről eszébe, azonban nem kell megijedni a számítógépes játékokat kevésbé kedvelőknek, ugyanis játékosított részek...
Nemsokára mindenkinek elérhető lesz az új generációs mobilinternet, aki beruház egy új telefonra. A sokat emlegetett 5G jelentősen gyorsabb lesz, és ennek több előnye van, mint gondolnánk. A már évek óta reklámozott és feldicsért 5G internet egy évnyi hullámzó sikerességű bevezetés után itt van, mostantól elérhetőek azt használni tudó eszközök...
Úgy tűnik a Facebook elkezdi a régóta rebesgetett integrációt az üzenet küldő applikációi között. Péntek este sok amerikai felhasználónak, mind Androidon mind iOS-en felugrott egy ablak az Instagram mobil appjának megnyitásakor, ami egy új frissítésről adott hírt. Az értesítés azt írta, hogy „van egy új módja az üzenetküldésnek Instagramon”, és....
Szorosabbra fűzi egymással az együttműködést a Samsung és a Microsoft. A két cégre egyszerre nehezedik nyomás az Apple integrált rendszere miatt, ezért összekapcsolhatóvá teszik a rendszereiket, így például a Samsung telefonunkkal több programot is irányíthatunk távolról a Windows 10-t futtató számítógépünkön