Főoldal > Hirek > Egyesül a Messenger, az Instagram és a WhatsApp

t: 333

Egyesül a Messenger, az Instagram és a WhatsAppÚgy tűnik a Facebook elkezdi a régóta rebesgetett integrációt az üzenet küldő applikációi között. Péntek este sok amerikai felhasználónak, mind Androidon mind iOS-en felugrott egy ablak az Instagram mobil appjának megnyitásakor, ami egy új frissítésről adott hírt. Az értesítés azt írta, hogy „van egy új módja az üzenetküldésnek Instagramon”, és listáztak egy négy új tulajdonságot: „új, színes küllem a chatekhez”, „reagálj bármilyen emojival”, „húzd oldalra, hogy válaszolj rá” és „chatelj Facebook felhasználó barátaiddal”.
Ha valaki a frissítést választja, akkor a megszokott privát üzenet ikon helyett egy Facebook Messenger logó jelenik meg a jobb felső sarokban. A négy frissítésből azonban csak három elérhető egyelőre, Facebook felhasználókkal egyelőre nem tudunk beszélgetni.

Facebook cégcsoport

Ne higgyük azonban, hogy nem fog ez is megtörténni. A Facebook 2012-ben vette meg az Instagramot 1 milliárd dollárért, amire azóta pontosan ennyi felhasználót sikerült szereznie. Az alkalmazásban természetesen elérhető üzenetküldő funkció, de messze nem ez a legnépszerűbb funkciója (az a napi 500 millió felhasználó által használt Stories funkció). Később 2014-ben pedig felvásárolták a világ most már legnépszerűbb chat alkalmazását is, a WhatsApp is, 19 milliárd dollárért.

Egységes üzenetküldő rendszer

Mindig is lehetett hallani híreket arról, hogy a Mark Zuckerberg vezette cégcsoport nem tartja optimálisnak a jelenlegi felállást, és mindenképpen elindítanának valamiféle integrációt a három applikáció között. Úgy tűnik ez el is kezdődött most a Messenger és az Instagram közös rendszerével (bár ugye egyelőre még az sem teljesült be). A Facebooktól azt nyilatkozták, hogy folyamatban van egy közös rendszer kiépítése, így nemsokára bárkinek küldhet üzenetet az, akinek legalább egy applikációja van letöltve a Facebook csoporttól.

A CEO azt is szeretné, hogy az üzenetek elejétől végéig titkosítva legyenek, ezzel valószínűleg a titkosításban elsőszámú Telegram felhasználóira lőne. A Telegramot egy orosz informatikus, Pavel Durov által létrehozott, szuper biztonságos üzenet küldő applikáció, melyet sok diktatúrában használnak üzenetküldésre (nem csak ott, természetesen). Szakértők azonban kétlik, hogy olyan szintű titkosítást vezetne be a Facebook, ugyanis a cégnek szüksége van az üzeneteinkből kinyerhető adatokra.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Szorosabbra fűzi egymással az együttműködést a Samsung és a Microsoft. A két cégre egyszerre nehezedik nyomás az Apple integrált rendszere miatt, ezért összekapcsolhatóvá teszik a rendszereiket, így például a Samsung telefonunkkal több programot is irányíthatunk távolról a Windows 10-t futtató számítógépünkön
Mostantól Facebookon is megtalálhatjuk a kedvelt zenéinket és a hozzájuk tartozó videóklipet, amivel Facebook ezzel egyértelműen a Youtube babérjaira tör. A szolgáltatás először csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető, azonban mindenhol tervezik bevezetni.
A Samsung Galaxy Buds elnevezésű új bluetooth-os fülhallgatójáról és a Galaxy Watch 3 okosórájáról is kerültek ki információk még a megjelenés előtt. Ezt természetesen köszönhetjük különböző nem hivatalos szivárogtatásoknak is, de a koreai cég sem titkolózik, ugyanis még a piacra dobás előtt megjelent mindkét hordható okoskiegészítő hivatalos ...
TikTok már 900 millió felhasználó felett jár, ez a számadat azt jelenti, hogy minden idők második legtöbbször letöltött mobiltelefon alkalmazása a WhatsApp után. A kínai TikTok már 900 millió felhasználó felett jár (és ebből „csak” 150 millió jön Kínából), a felhasználóinak pedig több mint harmada tinédzser.