Főoldal > Hirek > Facebookon már zenét is hallgathatsz

t: 713

Facebookon már zenét is hallgathatszMostantól Facebookon is megtalálhatjuk a kedvelt zenéinket és a hozzájuk tartozó videóklipet, amivel Facebook ezzel egyértelműen a Youtube babérjaira tör. A szolgáltatás először csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető, azonban mindenhol tervezik bevezetni.

A Facebook Music debütálása

A szolgáltatás a Facebook applikáció „Watch” menüpontja alatt lesz egy új fül, mely Music névre fog hallgatni. A zenék videóklipjeit rendezhetjük majd műfaj, előadó vagy akár hangulat szerint is. A videókat természetesen majd megtalálhatjuk az adott előadó saját facebook oldalán is.

A Facebook leszerződött többek között a Sony Music, az Universal Music Group és Warner Music Group kiadókkal is, így már az első héten olyan előadók videói érkeznek, mint Bob Marley, Jonas Brothers, Elton John vagy Nicki Minaj. Az újítás reklámozására különlegességekkel is készülnek, mint exkluzív videóklipek vagy debütálások. Utóbbi kategóriából a kiszivárgott nevek J.Balvin és Lele Pons.

Facebook üzleti érzéke

A Music bevezetésével a Facebook a Youtube közvetlen vetélytársa kíván lenni. A Google által tulajdonolt oldal ugyanis 2005-ös piacra dobása óta az egyik legnépszerűbb zenehallgatási platform és a legnépszerűbb videóklip néző oldal. A legnézettebb videói között is megtalálható rengeteg zenés klip, akár milliárdnyi nézettséget hozva. Több pop sztár is a Youtube-ról nőtt ki, például Justin Bieber és Dua Lipa, ami szintén jó reklám egy felületnek. Azt, hogy van lerabolható közönség a videómegosztón, jól mutatja az a statisztika, hogy a (Kínán kívüli) zenehallgatás 46%-ért még mindig a Youtube felel.

Akit azonban nem izgatnak ezek a folyton frissülő lehetőségek és csak a Facebook eredeti funkcióit szeretné elérni, lehetőleg kevesebb tárhely és adatforgalom igénnyel annak ajáljuk a Facebook Lite alkalmazástHozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Samsung Galaxy Buds elnevezésű új bluetooth-os fülhallgatójáról és a Galaxy Watch 3 okosórájáról is kerültek ki információk még a megjelenés előtt. Ezt természetesen köszönhetjük különböző nem hivatalos szivárogtatásoknak is, de a koreai cég sem titkolózik, ugyanis még a piacra dobás előtt megjelent mindkét hordható okoskiegészítő hivatalos ...
TikTok már 900 millió felhasználó felett jár, ez a számadat azt jelenti, hogy minden idők második legtöbbször letöltött mobiltelefon alkalmazása a WhatsApp után. A kínai TikTok már 900 millió felhasználó felett jár (és ebből „csak” 150 millió jön Kínából), a felhasználóinak pedig több mint harmada tinédzser.
Az Apple nagyszabású szoftver frissítésekkel jelentkezett be az őszi szezonra. Az iPhone-ok és az iPad-ek is frissített operációs rendszerhez juthatnak, melyeknek béta verzióját bárki letöltheti tesztelni.
Palmer Luckey, az Oculus Rift szemüveg megalkotója új cégében határvédelemmel foglalkozik, azaz, ahogyan ő fogalmazott „virtuális határkerítéssel”. Palmer Luckey egy átlagos IT érdeklődésű srác volt Dél-Kaliforniából, aki zsebpénzért telefonokat és számítógépeket javítgatott. „Gamer”-ként rögeszméjévé vált a gondolat, hogy hogyan lehetne bekerülni