Főoldal > Hirek > Milyen lesz az USB 4?

t: 324

Milyen lesz az USB 4?Az USB csatlakozótípus hosszú utat járt be az elmúlt években. Kezdetben egyszerűen egy jobb alternatívaként került bevezetésre a billentyűzetek és egerek csatlakoztatásához, az elavuló ps/2-es port helyett. Azóta már rengeteg mindenre használjuk az USB-t és annak alfajait, jövő évben pedig már érkezik a legújabb típus, az USB 4.

USB 4 - Nagyobb sebesség, kényelmesebb élet

Ezen a héten jelentették be a legújabb USB 4 változatot, amely nem kevesebb, mint 40 gigabites másodpercenkénti adatátviteli sebességet fog lehetővé tenni. Ez nagyjából a kétszerese a jelenleg használt leggyorsabb USB 3.2-esének és négyszerese a jelenleg még bőven használatban lévő 3.0-ásénak. De ezen kívül más előrelépéseket is hozni fog az USB 4, mivel a Thunderbolt csatlakozó technológiából is beépítettek pár dolgot az új USB 4-be.

'Egy olyan csatlakozót hoztunk létre, amely mindennel együtt tud működni, és a high-end teljesítményt nem csak high-end rendszereken képes leadni.(...) Végeredményben az élet mindenkinek kényelmesebbé válhat ezáltal.' - mondta el a technológiai fejlesztéseket elemző Bob O'Donnell.

Technológiai előnyök az USB 4-el

A sebességnövekedésen kívül az USB 4 a videós adatátvitelben is nagyot lép előre. A Thunderbolt technológiának beolvasztásával a külső kijelzőkön történő videómegosztás, vagy csak az USB-s adathozdozókon történő hozzáférésük is gyors és akadálymentes lesz, több hozzáférő esetén is.
Szintén nagy dolog, hogy az új USB 4-es csatlakozóval akár külső videókártyát is csatlakoztathatunk majd a számítógépeinkhez, ennek főleg a gémerek, fotó- és videószerkesztők fognak örölni.
Az új USB 4 2019 nyara körül lesz kész és piacra dobható, ezután persze még egy-másfél évnek el kel telnie, hogy elterjedjen a gyártók, majd a fogyasztók körében is.

Adatátvitel gyorsan, mobilon

Bár az USB 4 gyors lesz, néha mégis gyorsabb a kábelmentes megoldás, főleg ha nincs nálunk éppen kábel. A androidos Xender fájlmásoló és az iPhone-os Xender alkalmazás gyors, vezeték nélküli fájlátvitelt tesz lehetővé mobilok és számítógépek között, ingyenesen.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az SpaceX Dragon névre keresztelt asztronauta kapszulája sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) egy demonstrációs küldetés keretein belül. A Dragon-t a kaliforniai SpaceX vállalat szombaton lőtte az űrbe és a kapszula külső beavatkozás nélkül végezte el a bonyolult manővert.
Nemrég az Oppo telefongyártó a Mobile World Congress eseményén nem egy mobillal, hanem egy ígérettel érkezett. Azt állították, hogy egy olyan készüléket készítenek, amely veszteség nélkül képes 10-szeres optikai nagyítást végrehajtani az új, tripla lencsés megoldásuknak köszönhetően. Úgy tűnik, állták a szavukat.
Nem meglepő, hogy a legújabb 2019-es Samsung S10 készülék iránt igen nagy az érdeklődés, mind a vásárlók, mind a sajtó irányából. Habár csak a jövő héten rántják le hivatalosan a leplet a készülékről és annak pontos tulajdonságairól, a szemfülesek elkaphatnak már némi információt, ami kiszivárgott a Samsung háza tájáról.
Csaknem egy terabyte-nyi méretű adatbázis került az internetre, amiben több mint egy milliárd ellopott felhasználónév és jelszó található. Ezt az adatbázist évekig építgették a hackerek és komoly esély van rá, hogy a cikket olvasó jelszavai is benne lehetnek.