Főoldal > Hirek > Milyen lesz az új Samsung S10?

t: 286

Milyen lesz az új Samsung S10?Nem meglepő, hogy a legújabb 2019-es Samsung S10 készülék iránt igen nagy az érdeklődés, mind a vásárlók, mind a sajtó irányából. Habár csak a jövő héten rántják le hivatalosan a leplet a készülékről és annak pontos tulajdonságairól, a szemfülesek a Phonebox.hu-nak köszönhetően elkaphatnak már némi információt, ami kiszivárgott a Samsung háza tájáról.

A legújabb 2019-es Samsung S10 külseje, kamerái

A legújabb Samsung S10-es nem meglepő módon természetesen szintén a legújabb Android One operációs rendszert futtatja. Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy egyből három különböző altípusból is választhatunk. Ezek teljesítmény szempontjából növekvő sorrendben a Samsung Galaxy S10E, S10 és S10 Plus neveket kapták. Külsőre nem sokban fognak különbözni a változatok, eltekintve a méreteiktől, és az S10 Plus előlapi kamerájától (ő ugyanis a 10 MP-es szelfikamera mellé egy 8 MP-es Live Focus kamerát is kap), amely eltér a két kistestvérétől.

Ahogy említettük a legújabb Samsung mobiloknál a méretben lesz eltérés, ez nyilvánvalóan a kijelzők méretét is meghatározza, így az S10E 8,8" az S10 6,1 és az S10 Plus 6,3"-os Infinity "O" kijelzőt kap. Abban egyeznek, hogy mindhárom előtt Gorilla Glass 6 gondoskodik a védelemről.

A Samsung S10E-n csak hagyományos ujjlenyomat olvasó lesz, a másik kettő viszont már a képernyő érintésekor is képes lesz azonosítani a felhasználó ujjlenyomatát az ultrahangos technológiának köszönhetően.

A hátoldali kamerák tekintetében a két erősebb Samsung modell megegyezik, egy hagyományos 12 MP-es, egy széles látószögű (77 fok) 12 MP-es és egy ultra széles látószögű (123 fok) 16 MP-es kamerát kapnak. Kistestvérük csak a két erősebb optikát kapja meg. A három optika kombinálásával a Samsung S10-esek minden bizonnyal kiváló képeket fognak tudni készíteni, így a jelenlegi mobilos fotókészítés legjobbjai közé kerülnek.
Persze a felvételeket sosem árt egy kicsit utólag tökéletesre csiszolni, ehhez jól jöhet a Adobe Photoshop Lightroom CC fotó szerkesztő vagy a Powerdirector video editor videó szerkesztő alkalmazás.

Processzor, memória, tárhely

Memória tekintetében 6 vagy 8 GB-es lehetőségek adottak, míg a tárhely a minimum 128 GB-tól egészen az 1 TB-os méretig megy, amire már rengeteg adat elfér. A processzorokról egyelőre sajnos nincsen információnk, de sejthető, hogy azok is a legújabb, erősebb darabokból kerülnek ki.

Ennek megfelelően a Samsung S10-esek ára is borsos lesz. A legkisebb S10E 230.000, az S10 255.000, az S10 Plus pedig 310.000 forintos nettó áron várhatóak majd a boltokban.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Csaknem egy terabyte-nyi méretű adatbázis került az internetre, amiben több mint egy milliárd ellopott felhasználónév és jelszó található. Ezt az adatbázist évekig építgették a hackerek és komoly esély van rá, hogy a cikket olvasó jelszavai is benne lehetnek.
Azt gondolnánk, ha a mesterséges intelligencia és a robotok helyettesítik is az emberiség feladatainak és szakmáinak nagy részét, azért valahol a sorban az utolsók között fog szerepelni a művészet. Hiszen hogyan is lehetne egy program művész? Nos, úgy tűnik ez az elmélet egyre inkább megdőlni látszik...
Az amerikai nagyvállalat önjáró futárdrónjai egyre közelebb kerülnek a mindennapi életben történő használatukhoz. Az Amazon legújabb kísérletében hatkerekű, mini kocsik szállítják házhoz a megrendelt csomagokat, melyek a Scout névre hallgatnak
A 2018-as év bőven hozott új lehetőségeket a mobilosok világába. Jó pár új és használatra érdemes alkalmazás landolt a Google Play Áruházban és az iTunes-ban is. Összeszedtük egy listába a tavalyi év legjobb 10 mobilos alkalmazását.