Főoldal > Hirek > Valóban működik az Oppo 10x optikai zoom rendszere

t: 240

Valóban működik az Oppo 10x optikai zoom rendszereNemrég az Oppo telefongyártó a Mobile World Congress eseményén nem egy mobillal, hanem egy hihetetlennek tűnő technikai ígérettel érkezett. Azt állították, hogy egy olyan készüléket készítenek, amely veszteség nélkül képes 10-szeres optikai nagyítást végrehajtani az új, tripla lencsés megoldásuknak köszönhetően. Úgy tűnik, állták a szavukat.

A 10x optikai zoom elérése

Habár a profi fényképezőgépeket az Oppo 10x technikai zoom újdonsága még egyelőre nem fogja kigolyózni, mégis elismerésre méltó és a mobilkamerák között egyedülálló, amit elértek a fejlesztők.

A legnagyobb alapvető trükk az új technikai zoom rendszer megoldásában egy periszkóp-szerű kialakítás, amelynek köszönhetően az kameranyíláson beérkező fény egy tükörrel több lencsén keresztül jut el az érzékelőkhöz, amelyek a mobil síkjára merőlegesen kerültek elhelyezésre, szemben a hagyományos mobilkamerákkal. Ezzel az okos megoldással a valóságban 35 mm-t elfoglaló lencseszett egy 160 mm-nek megfelelő optikát képes helyettesíteni. Így végül az Oppo ígérete valóra válik, és létrejön a 10-szeres optikai zoomolás is.

Kamrás mobilok fejlődése

A tesztelőknek átadott Oppo prototípus készülék funkciói le voltak korlátozva, hogy csak fényképeket készíthessen, videókat ne. Ez mutatja, hogy még nem tökéletes a rendszer, még van mit csiszolni rajta. Mindenesetre a fényképezéssel nem volt gond és az optikai stabilizátor (OIS) is jól működött. Erre szükség is van, hiszen minél távolabbi képet kívánunk rögzíteni, annál nagyobb rázkódást okoznak a kisebb rezdülések is a képben.
Mindenesetre jó látni, hogy halad a fejlődés, az Oppo derűlátó és 2019 második negyedévére ígérik a készülék piacra dobását.

Fotózás mobillal

Habár az alapból telepített kamera appal is lehet fotózni, ahhoz, hogy többet hozz ki a mobilod kamerájából, ajánlott valami profibb fotókészítő és szerkesztő programot feltenni a készülékre.
Tegyél próbát az androidos HD camera, vagy az IOS-es ProCam 2 applikációval!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nem meglepő, hogy a legújabb 2019-es Samsung S10 készülék iránt igen nagy az érdeklődés, mind a vásárlók, mind a sajtó irányából. Habár csak a jövő héten rántják le hivatalosan a leplet a készülékről és annak pontos tulajdonságairól, a szemfülesek elkaphatnak már némi információt, ami kiszivárgott a Samsung háza tájáról.
Csaknem egy terabyte-nyi méretű adatbázis került az internetre, amiben több mint egy milliárd ellopott felhasználónév és jelszó található. Ezt az adatbázist évekig építgették a hackerek és komoly esély van rá, hogy a cikket olvasó jelszavai is benne lehetnek.
Azt gondolnánk, ha a mesterséges intelligencia és a robotok helyettesítik is az emberiség feladatainak és szakmáinak nagy részét, azért valahol a sorban az utolsók között fog szerepelni a művészet. Hiszen hogyan is lehetne egy program művész? Nos, úgy tűnik ez az elmélet egyre inkább megdőlni látszik...
Az amerikai nagyvállalat önjáró futárdrónjai egyre közelebb kerülnek a mindennapi életben történő használatukhoz. Az Amazon legújabb kísérletében hatkerekű, mini kocsik szállítják házhoz a megrendelt csomagokat, melyek a Scout névre hallgatnak