Főoldal > Hirek > Elon Musk állta a szavát, bekapcsolt a szuperakksi

t: 274

Elon Musk állta a szavát, bekapcsolt a szuperakksiHihetetlen fogadást nyert meg a tech-milliárdos Elon Musk, amint az ausztrál áramszolgáltatóval kötött még év elején.
Azt ígérte, létrehoz egy 100 mWh-ás akkumulátort 100 nap alatt, vagy ha ezt mégsem teljesíti, ingyen áramot szolgáltat az ausztráloknak egy adott területen. Most ezt a bizonyos akkumulátort már telepítették és üzembe is állították.

Szuperakkumulátor Ausztráliában

Az egész szuper akkumulátoros fogadás Elon Musk és az ausztrálok közt a Twitteren köttetett, így nagy volt a hírértéke, habár persze a szaván kívül semmi nem kötelezte Muskot a betartására. De úgy tűnik a mérnökeivel beleadtak mindent és tényleg elkészült az akksi, aminek célja az adott terület áramszolgáltatásának folyamatosságának megőrzése.

Zöld energia vagy fosszilis

Erre az ott gyakran lecsapó viharok rongálásai miatt volt égető szükség. Ezek a viharok ugyanis tönkretették a szélturbinákat, és ebből a helyi politikusok azt a következtetést vonták le, hogy a megújuló energiaforrások nem elég megbízhatók és stabilak. Ennek cáfolásaként csapott le aztán Elon Musk a Twitteren, hogy bebizonyítsa, ez korántsem így működik, és hogy a zöld energia jobb a fosszilis energiaforrásoknál, ha okosan használják.

Az 50 millió dolláros projekt végére elkészült lítium-ionos akkumulátorokból álló komplexumot egy francia cég szélerőművei töltik fel. Most még a tesztüzem fázisában vannak, de egy héten belül rácsatlakoztatják a rendszert az éles hálózatra is.

Akkumulátor élettartam

A szuperakksik mellett a mobilakkumulátorok élete is fontos, főleg ha a sajátunkról van szó. Az ingyenesen letölthető Battery Doctor appal nem csak az élettartamot növelheted meg, de a töltöttségi időt is kitolhatod, így ritkábban kell tölteni a készülékedet. Kattints a linkekre az androidos vagy iPhone-os változat letöltéséért.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Az okostelefonokon lógás ma már teljesen mindennapos és megszokott dolog. Ez persze nem azt jelenti, hogy jó is. A telefon függőséggel sokan akár túlzásba is vihetik a mobiljuk nyomkodását, nekik próbál segíteni a Klemes Schillinger által tervezett helyet
Manapság már nehéz olyan online, többszereplős játékot találni, ahol ne jelenne meg valamilyen formában a loot box rendszer, amely véletlenszerű jutalmakat dob a játékosoknak. Ez többek szerint már szerencsejátéknak minősül.
Egyre többször fordul elő, hogy angol nyelvű weboldalra tévedünk. Gyakran előfordul, hogy egy terméket az E-bay-ről, vagy valamelyik nagy kínai webáruházból lényegesen olcsóbban tudjuk megrendelni, mint itthonról.
Egy igazán különleges művészeti elgondolást valósított meg Steven Soderbergh legújabb művével, a Mosaic-kal. A sorozat csakis mobilon nézhető, de nem filmként, hanem valami egészen más formában.