Főoldal > Hirek > Online szótár kiegészítők böngészőhöz

t: 540

Online szótár kiegészítők böngészőhözEgyre többször fordul elő, hogy angol nyelvű weboldalra tévedünk. Gyakran előfordul, hogy egy terméket az E-bay-ről, vagy valamelyik nagy kínai webáruházból lényegesen olcsóbban tudjuk megrendelni, mint itthonról.

Külföldi rendelésnél nagyon fontos, hogy pontosan értsük a termékleírást, valamint a szállítási és fizetési feltételeket. Telefonoknál, műszaki cikkeknél viszonylag könnyű dolgunk van, mert gyakran Magyarországon is angol kifejezéseket használunk az egyes termékjellemzőkre. De van, amikor muszáj lefordítani egy-egy szót. Ehhez nyújt segítséget a DictZone.com online szótár két remek böngésző kiegészítője.

Böngészőben kijelölt szó keresése online szótárban

Ez a kiegészítő nagyon kényelmessé teszi a szótárazást, ráadásul időt is spórolsz vele, hiszen nem kell az angol szavakat begépelned a szótárba. Csak jelöld ki a szót, aminek le akarsz fordítani, és kattints rá az egér jobb gombjával. A felugró menüben kattints rá a „Keresés a DictZone angol-magyar szótárban” menüpontra.

Az idegen szó fordítása azonnal megjelenik egy felugró ablakban.

A beépülő kiegészítő telepítése is rendkívül egyszerű. Csak ki kell választanod, hogy Chrome vagy FireFox böngészőt használsz, és hogy milyen nyelvet szeretnél. Utána egy gombnyomással telepítheted.

Az online szótár böngésző kiegészítő az alábbi verziókban érhető el:

• Chrome böngészőhöz
o Angol-magyar
o Német-magyar
o Francia- magyar
• FireFox böngészőhöz
o Angol-magyar
o Német-magyar
o Francia-magyar
o Svéd-magyar
Az online szótár böngésző kiegészítőt a DictZone.hu/extrak oldalról töltheted le.

Online szótár könyvjelző (bookmarklet)

Kicsit macerásabb használni a könyvjelzők közé elmentett online szótárt, cserébe viszont sokkal több nyelvre elérhető.

Ha valamit le szeretnél fordítani, akkor jelöld ki a szót a szövegben, majd kattints rá a könyvjelzők közé elmentett online szótárra.

A könyvjelzős megoldás a szótárban található több mint 70 nyelvpár mindegyikével működik.

Így könnyedén fordíthatsz a világnyelvekről:

• Angolról,
• Németről,
• Franciáról,
• Spanyolról,
• Oroszról,
• Eszperantóról,

de akár Dothrakiról is.

Az online szótár könyjelzőket a DictZone.hu/extrak oldalról töltheted le.

Online szótár kiegészítők működése


Az online szótár kiegészítők működését az alábbi videón nézheted meg.| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Egy igazán különleges művészeti elgondolást valósított meg Steven Soderbergh legújabb művével, a Mosaic-kal. A sorozat csakis mobilon nézhető, de nem filmként, hanem valami egészen más formában.
A különböző böngészők rendszeresen frissülnek, ritkán kapjuk fel rá a fejünket. Általában kisebb javítások, optimalizálások történnek ilyenkor. A Firefox Quantum verziójára viszont érdemes figyelni
A gamerek által jól ismert márka, a Razer új piacon igyekszik megvetni a lábát, így hát előrukkolt a Razer Phone-nal, amely kenterbe ver minden más telefont teljesítmény szempontjából.
A Máv Vonatinfó alkalmazása a régóta várt vonatjegy vásárlás mobiltelefonról funkcióval bővül, aminek az utazó közönség igazán örülhet majd. Az Androis és iOS appban ezentúl vonatjegyet is lehet majd vásárolni.