Főoldal > Hirek > Okostelefon függőknek karácsonyra

t: 549

Okostelefon függőknek karácsonyraAz okostelefonokon lógás ma már teljesen mindennapos és megszokott dolog. Ez persze nem azt jelenti, hogy jó is. A telefon függőséggel sokan akár túlzásba is vihetik a mobiljuk nyomkodását, nekik próbál segíteni a Klemes Schillinger által tervezett helyettesítő telefon.

Telefon függőségről leszoktató eszköz

A Schillinger által elkészített telefon függőségről leszoktató eszköz egy okostelefon méretű és alakú egyszerű tárgy, amelyen különböző elhelyezési formákban kis golyók foglalnak helyet.

Az inspirációt a formatervekhez Umberto Eco olasz író és filozófus adta, aki a dohányzásról akart leszokni és pipáját egy fadarabbal helyettesítette.

Összesen öt változatot terveztek a telefon függőséget helyettesítő mobilokból, mindegyik más-más gyakori okostelefonos mozdulat mentén kapott a golyók kiosztásából. Így például az átlósan elhelyezett mintán a nagyítás-kicsinyítéshez hasonló mozdulatokat végezhetünk, de a görgetéshez, swipe-oláshoz is van egy-egy design.

Terápiás megoldások függőség esetén

A helyettesítő mobil súlya megegyezik az átlag mobil súlyával. A reflexszerű kényszercselekvés kielégítéséhez nincs szükség valódi elektronikus eszközre. Mobil helyett zsebben hordva bármikor előkapható és a kőgolyók görgetésével fokozatosan leszoktathatja magát a mobilozásról a telefonfüggő delikvens.


Más megoldások is vannak a kevesebb - telefonfüggőséggel összefüggő - képernyőbámulás eléréséhez.
Az androidos Forest applikáció például annál szebb virtuális erdőt növeszt a mobilunkon, minél többször, minél hosszabb ideig nem nyúlunk hozzá. Ezáltal motiválva arra, hogy jobban koncentrálhassunk a tanulásra, összejövetelekre, családra. Az erdőnket pedig meg is oszthatjuk, hogy mások is lássák, mennyire nem függünk a mobiltól.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Manapság már nehéz olyan online, többszereplős játékot találni, ahol ne jelenne meg valamilyen formában a loot box rendszer, amely véletlenszerű jutalmakat dob a játékosoknak. Ez többek szerint már szerencsejátéknak minősül.
Egyre többször fordul elő, hogy angol nyelvű weboldalra tévedünk. Gyakran előfordul, hogy egy terméket az E-bay-ről, vagy valamelyik nagy kínai webáruházból lényegesen olcsóbban tudjuk megrendelni, mint itthonról.
Egy igazán különleges művészeti elgondolást valósított meg Steven Soderbergh legújabb művével, a Mosaic-kal. A sorozat csakis mobilon nézhető, de nem filmként, hanem valami egészen más formában.
A különböző böngészők rendszeresen frissülnek, ritkán kapjuk fel rá a fejünket. Általában kisebb javítások, optimalizálások történnek ilyenkor. A Firefox Quantum verziójára viszont érdemes figyelni