Főoldal > Hirek > Hogy hasznosítsuk régi Android eszközeinket?

t: 1122

Hogy hasznosítsuk régi Android eszközeinket?Mit csinálsz a régi Android telefonoddal vagy táblagépeddel? Ez a kérdés általában három választ eredményezhet. Lehet, hogy beszámíttatod, mikor új eszközt veszel. Vagy viszonteladhatod, pl. az eBay-en. Valószínűleg azonban biztonsági tartalékként csak egy fiókban tartod őket.

Régi Androidos kütyük webkameraként

Jobb lehetőségek is vannak azonban, amelyek lehetővé teszik, hogy továbbra is értéket jelentsen az öregedő készülék. Például letöltve a Google maps-ot, egy külön autóba épített GPS navigátort kapunk, persze más GPS alkalmazást is használhatunk, vagy webkamerává is alakíthatók. Esetleg ha a helyi jogszabályoknak megfelel, dashcam ( autós fedélzeti kamera) feladatát is elláthatja.

A webkameraként használatnak számos változata lehet. Például könnyen használhatjuk levetett Android telefonunkat időjárási kameraként, kisállatunk megfigyelésére vagy házvezető, szitter felügyeletére. A képek streamingje az otthoni hálózaton keresztül egy szórakoztató projekt lehet és kevés költséget jelent anyagilag vagy a műszaki ismeretek szempontjából.

Régi Androidos kütyük zenelejátszóként

Ez az újrahasznosítás ideális a zene szerelmeseinek és az audiofilenek. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy az összes kedvenc zenéd a régi telefon belső memóriájába vagy a mikro SD-kártyára tedd. Nem kell aggódni a költséges adatcsomag-korlátozások vagy az adatfolyam-korlátozások miatt.

Megkerülhető néhány régebbi telefon gyenge, rossz minőségű hangja, ha kábellel vagy vezeték nélkül csatlakoztatunk egy mobil hangszórót. Kerékpározás vagy futás közben a fülhallgató az ideális megoldás.
Még az akkumulátor töltöttsége is szinte korlátlan lehet, ha egy újratölthető akkumulátort is melléteszünk a zsebbe. A járműben történő használathoz csak csatlakoztassuk a telefont az autó töltőjéhez.

Két lehetőség van. Az egyik a telefon offline használata, ekkor MicroSD kártyán vagy a telefon belső memóriáján tároljuk a zenéket. Ilyenkor kell egy jó offline zenelejátszó app. A másik lehetőség a régi telefon - vagy táblagép - használata kellő nagyságú adatcsomaggal. Ez lehetővé teszi a csatlakozást audio streaming webhelyekhez, mint a Spotify vagy Tidal.

Régi Androidos kütyük babamonitorként vagy bejáratnál

Használhatod elaggott telefonod, hogy vigyázzon a baba mellett vagy az ajtó bejáratánál, otthonodban vagy azon kívül. Ez egy ingyenes alternatíva a drága megfigyelő kamerák vásárlásához képest.
A folyamat nagyon hasonlít a dashcam vagy webkameraként használathoz. Az egyetlen valódi különbség az alkalmazás, amelyet a videó megfigyelésének futtatásához használunk.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Zoom, a Houseparty, a Marco Polo videóhívó alkalmazások, mivel az új koronavírus továbbra is bénítja az egész technológiai ipart, a videohívás-szolgáltatásokra szakosodott vállalkozások virágzásnak indultak. Mivel egyre több ember úgy döntött, hogy bent tartózkodik a járvány terjedésének megfékezése érdekében...
A korona vírus pillanatok alatt megváltoztatta az életünket a napi rutint, munkánkat, sőt szabadnapjainkat is. Akik eddig irodai munkát végeztünk, jó eséllyel most otthon ülünk számítógépjeink előtt és megpróbálunk innen is megfelelni főnökeink elvárásainak - divatos szóval home office-ból dolgozni...
A Google Play hozzáadta a várt sötét témát minden Android-eszközhöz. Az új lépés hónapokkal azután jött, miután a Google kezdetben elindította a Sötét témát néhány kiválasztott felhasználó számára. A Google Play hivatalos Twitter-fiókján jelentette be a legújabb fejleményeket.
Az Apple is küzd a koronavírussal kapcsolatos alkalmazások ellen, egy nappal azután, hogy a Google leállította a „koronavírus” és a „COVID-19” keresési eredményeinek megjelenítését a Play Áruházban. A Cupertino-i óriás elutasítja a COVID-19 betegséggel kapcsolatos, nem ellenőrzött alkalmazásokat...