Főoldal > Hirek > A korona vírus és a home office

t: 719

A korona vírus és a home officeA korona vírus pillanatok alatt megváltoztatta az életünket a napi rutint, munkánkat, sőt szabadnapjainkat is. Akik eddig irodai munkát végeztünk, jó eséllyel most otthon ülünk számítógépeink előtt és megpróbálunk innen is megfelelni főnökeink elvárásainak - divatos szóval home office-ból dolgozni -, miközben a konyhán szaladgálnak a gyerekek a lábunk alatt. Ehhez próbálunk most egy kis segítséget nyújtani pár számítógépes program és mobilalkalmazás ajánlásával.

Szívesen vesszük, ha Te is ajánlasz hasznos szoftvereket, a cikk alatti hozzászólásban is megteheted.

A home office és hatásai

Az már az elmúlt hét alapján látszik, hogy az elkövetkező hetek, hónapok nagy változásokat és hatásokat fognak magukkal hozni. A rengeteg otthonról dolgozó ember, - akik ugyanolyan hatékonysággal tudnak dolgozni így is -, valószínűleg nehezen lesz visszaparancsolható az irodákba, különösen a hosszú ingázással közlekedők.
Hogy mi is ebbe a hatékony csoportba tartozzunk, lássuk milyen programokra lesz szükségünk

Hasznos irodai programok a home officehoz

Bemutatunk pár irodai programot és mobil alkalmazást, mellyel rugalmassá tehető a home office, az otthoni munkavégzés. Amennyiben a munkáltatónknak nincsenek még bejáratott szoftverei az otthon és a munkahely távolságának áthidalására, megpróbálunk minél több szükséges területet lefedni a bemutatott alkalmazásokkal, ideértve a távoli elérést, dokumentum kezelést, videokonferencia hívásokat.

TeamViewer számítógépek távoli elérése

Ha irodai számítógépeid hálózatba vannak kötve, és munkatársaid otthoni gépeken home officeban dolgoznak, a TeamViewer program segítségével otthonról minden munkatárs elérheti a saját irodai számítógépét. Telepítése egyszerű, ám alap angoltudás nem árt hozzá. Miután települt, automatikusan megnyitja a használati kézikönyvét online. Röviden összefoglalva, a programnak futnia kell a két összekapcsolandó gépen, mindkettő kapni fog egy azonosítót és egy jelszót. A csatlakozáshoz ezekre lesz szükség.
Amelyik gépről akarunk csatlakozni a távoli gépre, azon a gépen futó TeamViewer-ben a Partner ID mezőt töltjük ki a távoli gép azonosítójával. Alatta kiválasztjuk a Remote control rádiógombot, és klikk a Connectre. Ezután megadjuk a távoli gép jelszavát és pillanatokon belül otthoni gépünkön látjuk a távoli gép asztalát, amelyet aztán úgy irányíthatunk, mintha előtte ülnénk.

Szkennelés OfficeLens applikáció segítségével

Ez az ügyes kis alkalmazás okosmobil segítségével nyomtató/szkenner használata nélkül készít nyomtatott dokumentumból PDF-et. Ha papír alapú anyagot kell digitalizálnod, és otthon nincs külön scanner gép, hasznos lehet. Az OfficeLens applikáció letöltése android mobilra, valamint OfficeLens alkalmazás letöltése iPhone mobilra ingyenesen lehetséges.

Skype telefonhívás és konferencia

Ingyenesen lehet egymással és konferenciában is beszélni ezzel Microsoft alkalmazással, amely szinte minden platformon elérhető már, így Windowson, Androidon és iOS-en is. Bejelentkezéshez megfelelő a Windows Live felhasználói fiókunk is, de regisztrálható teljesen független is. Ezután megkereshetjük ismerőseinket, kollégáinkat, név, felhasználónév vagy e-mail cím alapján és már indulhat is a telefonálás, telefonkonferencia, vagy mindez videóképpel megtámogatva.

Microsoft Teams: még egy lépés a digitális iroda irányába

A Teams-t a Microsoft már kifejezetten az üzleti szférának fejlesztette. iOS-en is elérhető. Mindent tud, amit a Skype és emellett lehetőségünk van különböző csoportokat létrehozni, szerkeszteni, és velük közös dokumentumokat megosztani. Az app kezeli a céges naptárunkat, a benne befoglalt megbeszélésekre az app-on belül csatlakozhatunk. Még kis Wiki posztokat is feltehetünk, szóval tényleg körénk épít egy virtuális irodát.

Vigyázzatok magatokra, sokat mossatok kezet, tudjátok, a billentyűzeten híresen jól érzik magukat a fertőző kórokozók. Ha már a nagyvállalatok is mindent elkövetnek a vírus megfékezése érdekében, ennyit mi is megtehetünk, csak otthon kell maradni. A munkavégzés pedig a fent leírt programokkal egészen könnyen elvégezhető.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google Play hozzáadta a várt sötét témát minden Android-eszközhöz. Az új lépés hónapokkal azután jött, miután a Google kezdetben elindította a Sötét témát néhány kiválasztott felhasználó számára. A Google Play hivatalos Twitter-fiókján jelentette be a legújabb fejleményeket.
Az Apple is küzd a koronavírussal kapcsolatos alkalmazások ellen, egy nappal azután, hogy a Google leállította a „koronavírus” és a „COVID-19” keresési eredményeinek megjelenítését a Play Áruházban. A Cupertino-i óriás elutasítja a COVID-19 betegséggel kapcsolatos, nem ellenőrzött alkalmazásokat...
A Microsoft hétfőn felkeltette az Xbox X sorozatú játékkonzol termékcsalád iránti igényt, és lenyűgöző specifikációt mutatott be a következő generációs játékkonzol számára.
Az internetes kereső óriás Google új funkciókat vezetett be Gmail nevű email szolgáltatásához, amely lehetővé teszi felhasználóinak a keresési eredmények rendezését és szűrését, hogy pontosan megtalálják, amit keresnek.