Főoldal > Hirek > Milyen alkalmazások törnek az élre a koronavírus miatt?

t: 867

Milyen alkalmazások törnek az élre a koronavírus miatt?A Zoom, a Houseparty, a Marco Polo videóhívó alkalmazások, mivel az új koronavírus továbbra is bénítja az egész technológiai ipart, a videohívás-szolgáltatásokra szakosodott vállalkozások virágzásnak indultak. Mivel egyre több ember úgy döntött, hogy bent tartózkodik a járvány terjedésének megfékezése érdekében, a videohívó alkalmazások megmentésünkre sietnek, ezek lehetővé teszik a polgárok számára, hogy kapcsolatba lépjenek munkahelyükkel, családjukkal és barátaikkal.

A koronavírus miatt előtérbe kerülő alkalmazások

A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy február kezdete óta számos videohívó alkalmazás, például a Zoom Cloud Meetings, a Houseparty és a Marco Polo, széles körben letölthetők, és a letöltési számuk meredeken nőtt az elmúlt hetekben. 
Például az üzleti videohívásos alkalmazás, a Zoom Cloud Meetings az első három alkalmazás között volt, amelyeket március első két hetében töltöttek le legtöbbször az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. 

Hasonlóképpen, a Venture Beat jelentése szerint, amely az Apptop kutató cég adatait idézi - a Zoom mobilalkalmazásának világszerte naponta letölthető adatai az összes alkalmazásüzletben -, február 15-én 171 574-ről 2 410 171-re emelkedtek március 25-én.
Nevezetesen, a Houseparty alkalmazást, amely mind az Androidon, mind az iOS rendszeren elérhető, ugyanabban az időszakban szintén széles körben letöltötték. A Venture Beat jelentése szerint az alkalmazás napi letöltése a február 15-i napi 24 795-ről 651 694-re emelkedett március 25-én. Egy másik alkalmazásforgalmi és megfigyelő cég, az Sensor Tower bemutatta a Houseparty január és március közötti tendenciáit, ahol folyamatos emelkedés figyelhető meg.

A többi alkalmazás növekedése a koronavírus kapcsán

A videóhívást biztosító más alkalmazások szintén folyamatosan növekedtek. App Annie megfigyelte, hogy a népszerű közösségi média alkalmazás, a Snapchat is tapasztalta, hogy az alkalmazás elkötelezettségi ideje március 1. és 14. között megnövekedett olyan országokban, mint Dél-Korea, Japán és Olaszország, a koronavírus pandémiában. Egy másik videohívó alkalmazás, a Marco Polo , amelyet 2016-ban indítottak, stabil letöltésszám emelkedést tapasztalt. A Venture Beat megfigyelte, hogy az alkalmazás napi letöltései február 15-én 12 674-ről, március 25-én 73 395 letöltésre ugrottak.

A közelmúltban a Microsoft bejelentette, hogy a Microsoft Teams csevegő- és konferencia-alkalmazása március 11. és március 18. között naponta több mint 12 millió felhasználót szerez. Ez 37,5 százalékos ugrás volt, mivel egyre több ember dolgozott otthonról a koronavírus kitörése során.
Az indiai kormány jelenleg 21 napos zárolást vezet az ország egész területén. Indiában péntekig 17 új halálesetet regisztráltak az új koronavírus miatt.
Emiatt további emelkedések várhatók a letöltésszámokban.

Továbbra is vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon, figyeljétek a hiteles forrásból származó tájékoztatásokat, mossatok kezet!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A korona vírus pillanatok alatt megváltoztatta az életünket a napi rutint, munkánkat, sőt szabadnapjainkat is. Akik eddig irodai munkát végeztünk, jó eséllyel most otthon ülünk számítógépjeink előtt és megpróbálunk innen is megfelelni főnökeink elvárásainak - divatos szóval home office-ból dolgozni...
A Google Play hozzáadta a várt sötét témát minden Android-eszközhöz. Az új lépés hónapokkal azután jött, miután a Google kezdetben elindította a Sötét témát néhány kiválasztott felhasználó számára. A Google Play hivatalos Twitter-fiókján jelentette be a legújabb fejleményeket.
Az Apple is küzd a koronavírussal kapcsolatos alkalmazások ellen, egy nappal azután, hogy a Google leállította a „koronavírus” és a „COVID-19” keresési eredményeinek megjelenítését a Play Áruházban. A Cupertino-i óriás elutasítja a COVID-19 betegséggel kapcsolatos, nem ellenőrzött alkalmazásokat...
A Microsoft hétfőn felkeltette az Xbox X sorozatú játékkonzol termékcsalád iránti igényt, és lenyűgöző specifikációt mutatott be a következő generációs játékkonzol számára.