Főoldal > Hirek > Jelszavak feltörése - milyen is a biztonságos jelszó?

t: 2062

Jelszavak feltörése - milyen is a biztonságos jelszó?Hiába a sok figyelmeztetés és felhívás, az internetezők nehezen fogadják el, hogy váltsanak át bonyolultabb jelszavakra, pedig nagyon fontos lenne a biztonságos jelszó választás. Minél egyszerűbb a jelszó, annál könnyebb feltörni a fiókot és visszaélni a benne tárolt információkkal.

Jelszó erősség mérő

Sajnos jelenleg a 10 leginkább használt jelszó nagyon egyszerű, komolyabb programok nélkül, egyszerű találgatással is feltörhető.
- 123456
- 123456789
- qwerty
- 12345678
- 111111
- 1234567890
- 1234567
- password
- 123123
- 987654321

Hogy kiderüljön, mennyi időbe kerülne feltörni a jelszavadat csak látogass el erre az oldalra, és a jelszó erősség mérő eszköz megmondja neked.
Meglepődtél hogy pár másodperc alatt feltörhető a jelszavad? Készíts biztonságos jelszót!

Biztonságos jelszó készítése

Alakíts ki egy legalább 16 karakterből álló jelszót, mely tartalmaz keverve (nem értelmes szó sem angolul sem magyarul) kisbetűt, nagybetűt számot és speciális karaktert. Ha jól rakod össze, akár 16 milliárd év lesz míg feltöri valaki írja a RendesWebes, aki részletesen bemutatja, hogyan is kell egy igazán biztonságos és mégis könnyen megjegyezhető jelszót készíteni.

Jelszókezelő app mobilra

Szintén kiváló megoldás, ha a jelszavainkat egy biztonságos jelszó kezelőre bízzuk. Így csak egy igazán erős mesterjelszót kell fejben tartani, a többit intézi az applikáció. Ennek az előnye lehet az is, hogy biztonságos jelszavainkat akár generáltathatjuk is, így 100% hogy valami bonyolult és összetett karaktersort kapunk, aminek a feltöréséhez a hackereknek esélyük sem lesz. Ilyen, ingyenes letöltéssel elérhető biztonságos jelszókezelő például a Password 360 androidra és a PasswordBox iPhone mobilokra mely alkalmazások ingyenesen és biztonságosan letölthetők.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A leginkább ismert Mac-es videókonverter programok egyikét, a Handbrake-et hackerek használták ki, hogy általa juttassák el trójai vírusukat a gyanútlan letöltők gépeire. A fejlesztők későn vették észre a támadást és időközben többekhez is eljuthatott a k
Az okostelefonok korában, a processzorok és memóriák csatájában, ahol a mobilkijelzők felbontása már az asztali gépekével vetekedik, be-beesik egy olyan készülék amely szembemegy az árral és az egyszerűségre törekszik.
Előrukkolt a Microsoft az új Surface Laptoppal, melyet elsősorban diákoknak készített. A laptop vékony és elegáns, a Macbook Air felkötheti a nadrágját.
Az Amazon által kibocsátott új okoshangszóró, az Echo Look megosztó véleményeket kapott a legújabb Alexa öltözködési tanácsadó funkciójával kapcsolatban. A készülék öltözködési tippeket fog adni.