Főoldal > Hirek > A lehető legminimalisztikusabb mobiltelefon

t: 646

A lehető legminimalisztikusabb mobiltelefonAz okostelefonok korában, a processzorok és memóriák csatájában, ahol a mobilkijelzők felbontása már az asztali gépekével vetekedik, be-beesik egy olyan készülék amely szembemegy az árral és az egyszerűségre törekszik.

Minimál mobil

Az okostelefonok az életünk részeivé váltak, nagyon sokat segítenek, de nagyon sokan károsnak is tartják a tőlük való függőséget. Hogy mennyire rossz hatással vannak ránk a készülékek, nehéz megmondani, mindenesetre van megoldás azok számára is, akik egy időre valami egyszerűbbre vágynak.

A Light Phone nevet viselő új projekt készüléke egy apró, kijelző nélküli mobil. Egy pici, lapos téglatest, amelyen csak a világító billentyűzet látszik és egy sor információ, alapesetben az óra. Ennyi. Semmi több. Se alkalmazások, se sms-ek, se WiFI, se internet se semmi.

A Light Phone-hoz azonban szükség van egy rendes mobilra is. Az arra feltelepített app fogja ugyanis átirányítani a hívásokat erre a minimál készülékre. Így nem is igazán helyettesíti a telefonunkat, inkább csak segít tőle elszakadni időről időre. Ez azt is jelenti, hogy nincs szükség új telefonszámra, hiszen valójában az eredeti telefonunkat hívják majd, mi csak az átirányítás miatt kapjuk a Light Phone-ra a hívót.

Minimál szolgáltatások

A Light Phone 2G GSM vonalat használ, amelyért havi 5 dollárt kell fizetni. A kiadó vállalat szerint 3 napot bír az akkumulátora telefonálás nélkül. Ez annyira nem jó adat, bár tény, hogy elég apró készülékről beszélünk, szintén apró akksival. A mobilon egyfajta lecsupaszított android operációs rendszer fut. A színválaszték is minimális: fekete vagy fehér.

A projekt kickstarteren kezdte pályafutását, de már az első néhány darabot kiküldték a legelső támogatóiknak. Jelenleg előrendelhető a termék, 150 dolláros áron nyújthatjuk be igényünket a Light Phone-ra.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Előrukkolt a Microsoft az új Surface Laptoppal, melyet elsősorban diákoknak készített. A laptop vékony és elegáns, a Macbook Air felkötheti a nadrágját.
Az Amazon által kibocsátott új okoshangszóró, az Echo Look megosztó véleményeket kapott a legújabb Alexa öltözködési tanácsadó funkciójával kapcsolatban. A készülék öltözködési tippeket fog adni.
Az első és igazi 1996-os Tomb Raider-t lelkes fejlesztő átültette a böngészők világába. A legegyszerűbb gépeken is stabil 60 FPS-en fut és ugrál Lara Croft.
Úgy néz ki a nagy sikerű mikro Nintendo gépek sikerén felbuzdulva újabb aprócska gépet szerezhetnek be a konzol szerelmesei. Egy mini SNES-t fognak még ebben az évben piacra dobni.