Főoldal > Hirek > 76 sebezhető Wifi-s iOS alkalmazás

t: 737

76 sebezhető Wifi-s iOS alkalmazásA napokban látott napvilágot az a felfedezés, amely több iTunes-ból beszerezhető alkalmazásról is megmutatta, bizony komoly sebezhetőségeket rejtenek magukban, amennyiben Wifi-s kapcsolattal használják őket.

76 könnyen támadható, sebezhető app

Will Strafach, a Sudo Security Group vezérigazgatója összesen 76 olyan népszerű alkalmazást nevezett meg, amelyek jelenleg is elérhetőek az Apple App Store-ban, és amelyek nem védenek semmilyen módon a Wifis lehallgatás ellen. Ez bizony komoly hiba, hiszen ha például az alkalmazásnak valamilyen bizalmas információt, ne adja ég fizetési adatokat, kódokat küldünk, akkor a szemfüles hackerek már meg is szerezték ezeket. Azért is komoly a helyzet, mivel ezeket az alkalmazásokat összesen 18 millió felhasználó töltötte le és telepítette a készülékére.

Az alacsony kockázatú appok listája

Strafach közzétette az általa alacsony rizikójú besorolású appok listáját, ezekből összesen 33 van. Néhány közülük: VivaVideo, Snap Upload for Snapchat, Volify, Loops Live, Private Browser, Aman Bank, FirstBank, VPN One Click Professional, és AutoLotto: Powerball, MegaMillions Lottery Tickets.
Az ennél magasabb veszélyességi besorolású programok listáját nem tette közzé, csak a vonatkozó fejlesztőknek jelezte, hogy így kijavíthassák a hibáikat anélkül, hogy felhívná az unatkozó hackerek figyelmét arra, mire is érdemes most lecsapniuk. Strafach azt nyilatkozta az esetről, hogy ezzel semmiképpen sem akar pánikot kelteni, nem kell mindjárt ólomdobozba zárni a készülékeinket, egyszerűen csak oda kell figyelni, hogy semmiképpen se küldjünk például banki információkat Wifi kapcsolaton keresztül. Még akkor sem, ha ez az otthoni Wifi-nk, hiszen a hatótávnak köszönhetően akár az utcáról, vagy a szomszéd házakból is elfoghatók ezek az adatok.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Egy új kampányba kezdett a Google a H&M-mel karöltve, mellyel a szeméylre szabott ruhák mellett az adatokat és azoknak intelligens, korszerű összegyűjtését is népszerűbbé és divatosabbát teszik.
Drasztikusan csökkent az utóbbi két évtizedben az izlandi fiatalok dohányzási, alkohol és drogfogyasztási rátája. Ezen mutatóik mindig is Európa legjobbjai közé helyezték őket, legújabb kimutatásaik alapján viszont mindenkit leköröztek ebben a témában.
A Facebook néhány tippel próbál útmutatást adni a nála hirdető cégeknek. Mivel elég sok adat áll rendelkezésre náluk a felhasználóik viselkedéséről így érdemi elemzéseket végezhetnek amikkel hatkényabbá tehetők a hirdetések is. Miért jó célpontok ők?
Valentin-nappal kapcsolatban eléggé megoszlanak a vélemények, van aki szereti és van aki nagyon utálja. A Valentin-nap ellenzők már odáig is elmentek, hogy anti-valentin napokat is szoktak szervezni. A legtöbb kritika amiatt szokta érni a Valentin-napot,