Főoldal > Hirek > Önvezető buszok Japánban

t: 759

Önvezető buszok JapánbanAz önjáró autók tömegközlekedésre szabva is megállják a helyüket. Japánban a Softbank cég nagy erőkkel azon van, hogy az önvezető buszok minél hamarabb forgalomba állhassanak.

Önvezető buszok

A mindösszesen egyéves önvezető buszokat fejlesztő projekt, az SB Drive egy olyan 6-10 személyes busz, amely komfortos utazást biztosíthat a tömegközlekedést választóknak. Az önvezető buszok fejlesztésébe még a Yahoo! japán illetőségű vállalata is beszállt, hogy minél hamarabb gurulhassanak az utakon a zöld önvezető buszok. Persze ha már befektetőként felbukkan, igyekszik minél jobban belefolyni a jövőjébe is. A tervek szerint saját szolgáltatásait is beleszőné az önvezető buszéba. Habár azt gondolhatnánk, először Tokyo-ban, vagy más nagyobb városokban igyekeznek bevezetni az új önvezető automata buszokat, ennek ellenére inkább a szétszórt falvak, eldugott kisközségek közlekedését igyekeznek megkönnyíteni.

Közösségi élmény

A kedves, YouTube-ra felrakott bemutató videó jól szemlélteti, hogyan is képzelik el az önvezető buszjáratok mindennapjait. A falusiak, turisták egyaránt könnyen használhatják. Az utazás pedig egy osztálykirándulásra hasonlít inkább, mint zsúfolt zötykölődésre. Az önvezető buszok akadálymentesített feljárója segíti az idősek felszállását is. Ez azért is nagy szó, mivel a japán lakosság negyede 65 év feletti.

Tömegközlekedés Budapesten

Nekünk egyelőre nincsenek önjáró buszaink, így budapesti tömegközlekedésben maradnak a kék hibridek, a villamosok és a HÉV-ek. Szerencsére ezek is jól bemérhetők, mikor jönnek, mikor mennek az androidra és iPhone-ra is elérhető BKK Futár alkalmazással, ami valós időben mutatja a járatokat.
Kínában már tesztelik az önvezető hibrid busz villamosokat is.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A nemrég megrendezett genfi autóexpón mutatta be a Porsche legújabb elektromos autó koncepcióját, a Mission E-t. Az áramvonalas, rendkívül megkapó külső meggyőző belsőt is kapott.
A benchmarking egy furán hangzó kifejezés, amely sokat segíthet akkor, ha új mobiltelefont, vagy tabletet akarunk vásárolni. De mire is jó pontosan az AnTuTu android benchmarking applikáció? Az AnTuTu egy remek...
Az LSD-vel nem csak a mentális betegséget lehet kezelni, a pszichedelikus drog az agyat is képes meggyógyítani. Ezt állítják a legújabb kutatások, amelyek átütő eredményeit nem lehet tovább elhallgattatni.
Habár az IBM legújabb átütő erejű sikere még messze van attól, hogy a hétköznapokban is felhasználható legyen, mégis nagy horderejű a hír, hogy egy Holmium atommal is képesek 0 vagy 1-es értéket felvenni.