Főoldal > Hirek > Szoftver triplázza az internet sebességet

t: 1707

Szoftver triplázza az internet sebességet

Az általános felhasználók - ahogy most olvasóink is – TCP protokollt használnak az Interneten böngészéskor. A TCP protokoll szabályozza az internetes forgalmat néhány paraméter alapján. Bár mivel ember alkotta rendszer, a gépek jobbat készíthetnek.
Az új rendszer neve Remy. Optimalizálja a hálózatokat, rendszereket, hogy a lehető legjobb teljesítmény kapjuk. Csak néhány adatra van szüksége, többek közt a hálózatban résztvevő felhasználók számára, a szükséges sávszélesség nagyságára és a méréshez szükséges mértékegységekre.
Ezután a rendszer megkezdi az algoritmusok tesztelését, hogy melyik legjobban működő az adott szituációban. Megkeresi a lehető leggyorsabb és leghatásosabb algoritmust, ez a gyorsabb eljárás, de ez is eltarthat minimum 4, de akár 12 órát is.
A folyamat végén a rendszer új kapcsolatkezelési algoritmusokat és szabályokat állít fel, melyek sokkal komplexebbek, de éppen ettől a több mint 100 szabálytól gyorsul 2-3-szorosára az Internet sebessége, lesz kevesebb a késleltetés és nő az átvitel.
A kutatók szerint a szoftver még csak laboratóriumi körülmények közt működőképes, nyitott internetkapcsolatokon még nem tesztelték, mert azok sok új változót hoznak, melyekre ügyelniük kell a kutatóknak.
A kutatók reménykednek a pozitív eredményekben és a gyors fejlesztésekben, hogy
hamarosan mindenki által ismert és használt lehessen a Remy.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Erre az eredményre jutott egy német kutató, aki szerint a ma létező SIM-kártyák közt 750 millió használ olyan elavult titkosítási technológiát, melyen könnyen képes áttörni módszerével, melyet akár rosszindulatú támadók is használhatnak.
Pontosabban direkt J. K. Rowling műveinek elemzésére hozták létre azt a szoftvert, ami többé-kevésbé, de megerősítette azt a tényt, hogy a híres írónő írta meg nemrégiben megjelent The Cuckoo’s Calling című művet is.
Gondolná valaha az átlagos mobilhasználó, hogy bármelyik pillanatban lehallgathatják a hívásait és üzeneteit, méghozzá hogy ezt bárki megteheti, aki ért hozzá és hajlandó ezért mintegy 300 dollárt fizetni? Nem, pedig ez valóság.
„Két dudás egy csárdában nem fér meg.” – szól a mondás, ám a Samsung most szinte provokatív lépést tett az Apple-lel szemben. Ugyanis az új amerikai főhadiszállást nem messze a rivális cégtől kezdték el kialakítani.