Főoldal > Hirek > A Google új és hasznos '.new' naptárbejegyzés parancsa

t: 751

A Google új és hasznos '.new' naptárbejegyzés parancsaA Google új módszert adott a naptárbejegyzés gyors létrehozásához a böngésző használatakor. Ha a „cal.new” vagy a „meeting.new” címre navigálunk a Chrome webböngésző címsorában, akkor egy üres Google Naptárbejegyzéshez vezet, amely készen áll az adatok kitöltésére. 

A Google gyors parancsok elérése

Ezek a trükkök nagyszerűek, rengeteget segíthetnek, gyorsíthatják a napi irodai munkánkat, amennyiben a Google szolgáltatásait használjuk.
Az alábbi megoldások akkor fognak működni, ha a Google Chrome böngészőjéből indítjuk őket. Valamint bejelentkezve kell lennünk a Google felhasználói fiókunkkal, de ez persze amúgy is előfeltétel bármilyen Google szolgáltatás használatához.
Ha már előttünk van a Chrome és be vagyunk jelentkezve, nagyon felgyorsulnak a dolgok, ugyanis innentől az alábbi rövid parancsokat begépelve a címsorba (mintha weboldalak címei lennének), máris a kívánt szolgáltatásra ugrik a böngésző.

Az új gyors „cal.new” és „meeting.new” parancsok

A frissen bevezetett „cal.new” és „meeting.new” parancs látszólag apró kis szolgáltatások, azonban nagyon praktikusak, mert használatukkal nem kell megnyitni a teljes naptárt, ha csak egyetlen találkozót szeretnénk létrehozni.
Nagyszerűek a Google „új” felső szintű domainjei. A vállalat már lehetővé teszi, hogy felhasználjuk őket Google dokumentumok készítésére ("doc.new"), és a cég a közelmúltban kibővítette a funkciót a Google Keep jegyzetek létrehozására a „keep.new” névvel. Nagyon hamar rutinszerűvé tud válni a szokás, hogy a „Ctrl + T” megnyomása után elkezdjük gépelni ezeket egy új dokumentum vagy jegyzet létrehozásához, anélkül, hogy az egérre is gondolni kellene.

További még kiaknázatlan lehetőségek

Tekintettel arra, hogy mennyire hasznosak voltak már eddig is ezek a funkciók a múltban, nagyon szurkolok, hogy a Google még több szolgáltatása számára hozzáadja ezt a funkcionalitást. 
Amint az Android Police is megjegyzi, a Gmail szinte könyörög ezért a szolgáltatásért, hogy így gyorsan hozhassunk létre új e-maileket. Sőt az is látható, hogy hasznos lehet új Android üzenetek létrehozásához, ha sokat használjuk webes felületen keresztül.

Amennyiben mégsem asztali, hanem mobil felületen használjátok, ezek a Google alkalmazások az alábbi linken nálunk is elérhetőek: Chrome böngésző, Keep jegyzetelő, Calendar naptár.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A streaming szolgáltatók száma napról napra egyre több. Nem kérdés, hogy a jövő TV műsor fogyasztása is ezeken a csatornákon fog történni javarészt. A legújabb belépőt az NBC indítja Peacock néven a következő év első felében. Az Apple TV+ is épp hogy elindult, ahogy a Disney+ sem túl régi játékos. Vajon sikerül-e...
A térhatású hangzás annyira 20. századi. A tárgyalapú magával ragadó hangzás az újdonság, és a Sony meggyőzte a zeneipar egy nagy szeletét - a fő kiadóktól kezdve a közönséget kiszolgáló streaming szolgáltatásokig, hogy elfogadják az új 360 Reality Audio technológiáját.
A Microsoft a Windows 10 frissítések során már sok problémán ment keresztül, kezdve a fájlok véletlen törlésével és a bejelentett felhasználói adatok eltüntetésével. A legújabb frissítéssel a cég egy kevésbé zavaró megközelítést tesztel az új szolgáltatások telepítéséhez, amely kevesebb újraindítást igényel és gyorsabbá teszi a frissítési ...
Ha a brazíliai esőerdő tüzeket nézzük, sokunk felháborodik, joggal. Az esőerdők kritikus globális erőforrások, és pusztításuk kétségtelenül hozzájárul a globális felmelegedéshez. Tekintettel arra, hogy az világ kormányai úgy tűnik, hogy a globális felmelegedés ellen ritkán tesznek valamit, a vállalatok elkezdtek ellenlépeseket tenni.