Főoldal > Hirek > Megnövelte a Gmail a mellékletek maximális méretét

t: 959

Megnövelte a Gmail a mellékletek maximális méretétAz egyik legtöbbet használt levelezőrendszer, a Google Gmail-je végre megnövelte a levelekhez csatolható fájlok maximális méretét. Így ezentúl dupla akkora mellékleteket is küldhetünk levelezőtársainknak.

A nagyméretű fájlok küldése 50 megabájtra nőtt

Ezidáig mindössze 25 megabájtnyi adatot küldhettünk a Gmail levelekkel és ugyanennyit is fogadhattunk maximum, ha például más levelezőszolgáltatásból kaptunk valamit. Ezentúl ez a Gmail levelek mérete megduplázódik, így mostantól már az 50 megabájtra emelt korlát lesz érvényben. Ez az érték az egy levélhez csatolt összes fájlra vonatkozik, tehát nem fájlonként értelmezendő. Ha pedig valaki túllépi az 50 Mb-ot, akkor ugyanúgy mint eddig, a Google felajánlja, hogy a fájlt a saját Google Drive-unkra töltsük fel, a címzettnek pedig csak egy linket küldjünk, amelyről ezt a fájlt elérheti és letöltheti. Ezt továbbra is elintézhetjük egyetlen kattintással.

Nagy fájlok küldése levélben

A Google mindenesetre inkább azt támogatná, hogy lehetőleg ne e-mailekben küldözgessünk nagyobb fájlokat, hiszen a levelezőrendszer alapból nem fájltovábbításra van kitalálva. Az ilyen levelek és nagy fájlok küldése nyilván nagyobb adatforgalmat generálnak a levélküldő szervereken is. Ehelyett válasszuk inkább a Google Drive-ot, vagy bármely más fájlmegosztót. Ez azért is lehet jó döntés, mert így az adott nagyméretű fájlt valójában nem adjuk ki a kezünkből más szolgáltatóknak, csakis annak a személynek, aki a letöltési linket megkapja. Ráadásul ezt a megosztást, vagy magát a tárhelyen lévő fájlt később bármikor megváltoztathatjuk, vagy törölhetjük is.

Google Gmail és Drive mobilon is

A Google Gmail alkalmazása az Androidos mobilokon gyárilag telepítve van, de IOS mobilokra is ingyenes letöltéssel telepíthető.
Ezen kívül a Google Drive is elérhető android mobilokra és iPhone készülékekre is egyaránt, szintén ingyenesen.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Facebook mesterséges intelligenciájának legújabb funkciója, hogy azonosítja azokat a felhasználókat, akiknél öngyilkosság veszélyét ítéli meg. Egy ilyen illető sok jelet küldhet a bejegyzéseiben, amit esetleg nem vesznek elég komolyan ismerősei...
Egy apró adatvédelmi hiba egy fontos kódsorban végzetes következményekkel járhat. Ez okozta a Cloudbleed nevű program adatszivárgását is nemrégiben, melynek következtében a bizalmas információk helytelenül lettek kezelve.
Egy speciális kutatócsoport kifejlesztett egy olyan arcfelismerő rendszert, amely lehetővé teszi az egyes vadonban élő makik nagy pontossággal történő arcfelismerését. Mire lehet ezt a rendszert felhasználni?
A kifejezetten okosszemüvegekkel foglalkozó eSight vállalat nemrég rántotta le a leglet legújabb termékéről, az eSight 3-ról, amely egy olyan látásjavító eszköz, amellyel a gyengénlátók újra tökéletes látást nyerhetnek.