Főoldal > Hirek > Milyen lesz az új iPhone 6s?

t: 887

Milyen lesz az új iPhone 6s?

A közelmúltban rendezett konferenciáján az Apple bemutatta az új, iPhone 6s-t, amelyről így sokat tudhattunk meg. Bár korábban is szivárogtak ki információk, pletykák, most már tényekről beszélhetünk.

Minden új verziójú iPhone-t hatalmas várakozás előz meg, amely megmutatkozik az elvárásokban is. Az Apple-nek minden évben ki kell tennie magáért, hogy felülmúlja korábbi sikertermékét. Ezidáig ezt meg is tette, ezáltal sokak kedvencévé és divattá is váltak készülékei.

Mivel múlja tehát felül az 5s-t a 6s?

Legfontosabb változás a hardveres fejlődés. A 6s széria új processzorokat kap, amely a gyártó elmondása szerint a korábbinál 70%-kal gyorsabb lesz, a grafikai teljesítménye pedig 90%-kal növekedik. Ezzel szinte megduplázza a telefonok teljesítményét, már csak ezért érdemes lenne váltani.
Gyorsul azonban a hálózati kommunikáció adatátviteli sebességei is, a WiFi és a 4G kapcsolatok sebessége is közel kétszeresére lesz képes a korábbiaknak.
Új kamerát is kapunk, amely 12 megapixeles lesz, így akár 4K felbontású, Ultra HD minőségű felvételeket is készíthetünk, ami egy mobiltól már szinte abszurd, de ha megtehetjük, miért ne? Visszás azonban, hogy az ilyen minőségű felvételeket az iPhone maga nem képes lejátszani.

Szoftveresen sem marad változatlan a készülék, nagy újdonságként mutatták meg a nyomásérzékeny kijelző alkalmazását. A 3D Touch technológia segítségével a képernyő nem csak azt érzékeli hol, hanem azt is, milyen erővel nyomtuk meg. Ezáltal külön funkciók jönnek elő gyengébb és erősebb nyomásra. Így kétszer annyi funkció állhat rendelkezésünkre mondjuk a menükben, vagy fényképezésnél, netán az alkalmazások kezelése ügyében.

Ez persze mind nagyon jól hangzik, de egy konferenciának erről kell szólnia. Az, hogy az elmondottak hogyan működnek ténylegesen, majd a tulajdonosok megmondják. Erre már nem kell sokat várni, hiszen szeptember 25-én a polcokra kerül az USA-ban, hazánkban pedig várhatóan azután pár héttel. Addig is spórolhatunk még rá, hiszen biztosan nem lesz olcsó.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Fellélegezhetnek, akik már régóta tépelődnek a Google Chrome magas RAM használati statisztikái miatt a böngésző használatától. A legutóbbi verzióban ugyanis a fejlesztők éppen ezt a szignifikáns tulajdonságot javították ki...
A Facebook nem elégszik meg azzal, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal legyen. Legújabb terveikben szerepel az oktatásban való nagyfokú részvétel új szoftverükkel, amely a gyermekeknek segít megtalálni helyüket a világban.
A Windows 10 biztonsági intézkedéseinek híre nagy port kavart szerte a számítástechnika világában. Most azonban a torrentoldalak sztrájkolnak, több tracker is elérhetetlenné tette szolgáltatásait a Windows 10 használók számára.
A közelmúltban több meglepett és felháborodott felhasznló kereste fel panaszával a Google-t, amiért régebbi fiókjának hűlt helyét lelte csak a rendszerben. A vállalat eddig hivatalosan nem adott ki közleményt a fennálló helyzetről.