Főoldal > Hirek > Google Stadia játék streaming

t: 320

Google Stadia játék streamingÚgy tűnik lassan, de biztosan révbe ér a Google által fejlesztett játék streaming szolgáltatása. A héten újra jelet adott magáról a projekt a San Francisco-ban tartott Game Developers konferencián.

Játék streaming

A korábban Google Project Stream néven felbukkanó technológiára épülve a Stadia lényegében ugyanazt fogja nyújtani, mint amit a manapság népszerű film és sorozat streamer szolgáltatások (mint a Netflix, vagy a YouTube), csak a műsor ez esetben interaktív lesz, hiszen játékokról van szó. Ennek legnagyobb előnye, hogy csak egy átlagos számítógépre (sőt akár egy jobb okostelefon is elegendő!) és internetelérésre lesz szükség a szórakozáshoz. Csak egy gombnyomás fogja elválasztani a játszani vágyókat a legújabb, legszebb grafikával ellátott játékoktól, no meg persze egy előfizetés.

Habár a szolgáltatás bármilyen, jelenleg is működő irányítóval, vagy billentyűzettel is működni fog, azért a Google kidobott egy Stadia Controller-t is, amely vezeték nélkül, WiFi-vel csatlakoztató a számítógéphez és a szolgáltatáshoz. Az irányítón szokásos 2 analóg karon, az iránygombokon és a funckiógombokon kívül egy speciális gomb kapott helyet, amely a Google Assistan-t azonnali indítására szolgál, de szintén egy gombnyomással azonnal YouTube csatornánkra is küldhetjük az éppen játszott játék felvételét.

Google Stadia fejlesztés

A Google a szolgáltatás tartalmáról is igyekszik gondoskodni, azonnal létrehozták a Stadia Games fejlesztőstúdiót is, amely a már meglévő és az új játékok adaptálását is segíteni fogja. Az új cég élére nem mást, mint Jade Raymondot tették, aki a legutóbbi, igencsak sikeres Assassin's Creed Odyssey játékért is felel. Ez a játék a szolgáltatás reklámozásában is nagy szerepet kapott.
A Google Stadiaról a GDC felvételeiből többet is megtudhatnak az érdeklődők. Többek között azt is, hogy még idén elérhető lesz a szolgáltatás.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsot azt tervezi, hogy a csoportos beszélgetések maximális létszámát a jelenlegi 25-ről 50-re tornázza fel. A Skype-os csoportos videóhívások 2014-től váltak ingyenessé a desktop alkalmazásban, mielőtt a webes appot, majd az Android, IOS és Windows 10 Mobile rendszereket is elérte volna. Nem sokkal később bejelentették a 25 fős felső határt..
Az USB csatlakozótípus hosszú utat járt be az elmúlt években. Kezdetben egyszerűen egy jobb alternatívaként került bevezetésre a billentyűzetek és egerek csatlakoztatásához, az elavuló ps/2-es port helyett. Azóta már rengeteg mindenre használjuk az USB-t és annak alfajait, jövő évben pedig már érkezik a legújabb típus...
Az SpaceX Dragon névre keresztelt asztronauta kapszulája sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) egy demonstrációs küldetés keretein belül. A Dragon-t a kaliforniai SpaceX vállalat szombaton lőtte az űrbe és a kapszula külső beavatkozás nélkül végezte el a bonyolult manővert.
Nemrég az Oppo telefongyártó a Mobile World Congress eseményén nem egy mobillal, hanem egy ígérettel érkezett. Azt állították, hogy egy olyan készüléket készítenek, amely veszteség nélkül képes 10-szeres optikai nagyítást végrehajtani az új, tripla lencsés megoldásuknak köszönhetően. Úgy tűnik, állták a szavukat.