Főoldal > Hirek > Elektromos verziót készít a Jaguar az E-Type-ból

t: 678

Elektromos verziót készít a Jaguar az E-Type-bólSokaknak felkeltette a fantáziáját a tavaly tavasszal történt esemény, amelynek során Harry herceg és Meghan Markle egy teljesen elektromos Jaguar E-Type-pal hagyta egy az esküvőjük helyszínét. Most úgy tűnik a Jaguar nekiáll sorozatban gyártani a különleges darabot, amely egyszerre klasszikus és modern.

Elektromos old-timer

Nem egy újraszerkesztett E-Tpye modellről van szó. A Jaguar a klasszikus, 1960-as karosszériához szinte nem is nyúl. Marad a hosszú, elnyújtott orr, a krómozott lökhárítók és az elegáns, íves vonalvezetés. Azonban motorháztető alatt és a belső terekben már modernebb készülékek kerülnek, így erős kontrasztot állítva a régimódi külsővel.

Azok az E-Type tulajdonosok, akik szívesen modernizálnák járművüket, a Jaguar lehetővé teszi, hogy a régi motort és váltórendszert kicseréltessék (a kiszerelt részeket persze nem dobják ki, hátha valaki később visszaszereltetné). Akinek még nincs E-Type-ja, az pedig mostantól vehet magának.

A kocsiba kerülő technológia és alkatrészek egyébként ugyanazok, mint a Jaguar I-PACE elektromos SUV-ban. Az akkumulátorok szépen simulnak a domború motorháztető alá, ahol korábban a hathengeres motor volt. Az elektromos motor maga a korábbi váltó helyére kerül be, az ülések közé.

Az ügyes mérnöki munkának köszönhetően a az új E-Type súlyelosztása csak minimálisan változik. A többi része, mint a fékek vagy a felfüggesztés, nem szorulnak átalakításra. A kocsi menettulajdonságai így csak annyit módosulnak, hogy valamivel jobban fog gyorsulni.
Előreláthatólag 270 kilométer megtételére lesz képes egy töltéssel, bár erről még nincsenek hivatalos tesztek.

A kormány mögött

A belső tér átalakítása nem kötelező, a vásárló eldöntheti, hogy megtartja-e a klasszikus analóg órákat, vagy egészen érdekes retro-scifi hatást keltő digitális órákat és fedélzeti számítógépet szereltet be.

Érdekesség, hogy nem csak az E-Type lehet elektromos autó. Lényegében a Jaguar bármelyik hasonló hathengeres motorral rendelkező modelljén vállalni tudja az átalakítást, így például az XJ6 sedan, vagy az XK120 modellekét is. Mondanunk sem kell, az ár minden modell esetén elég húzós lesz.

Sportautók és száguldás

Ha véletlenül nincs pár felesleges milliód a Jaguarod átalakítására, de szívesen döngetnél a sztrádán, hadd ajánljuk neked az Asphalt 9: Legends ingyenes játékot, amiben ráadásul többféle sportautóval száguldozhatsz a versenyeken. A linkekre kattintva letölthető autóverseny játék androidra és autóverseny iPhone mobilra is.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Los Angelesben speciális scannereket telepítenek a metrókba, amelyekkel az utasokat vizsgálhatják meg alaposabban. A scanner kijelez mindenféle fegyvert, vagy robbanóanyagot, taglalta a helyi biztonsági szóvivő. Ez lesz az első tömegközlekedési rendszer az Egyesült Államokban, amely alkalmazni fogja ezt a biztonsági intézkedést.
Nehéz kiválasztani a legjobb vírusirtót manapság, hiszen olyan nagy a választék. Ráadásul mindegyiknek vannak saját különleges funkcióik, amelyek vagy éppen nagyon jól jönnek, vagy teljesen feleslegesek, mert úgysem használjuk. A biztonság érdekében viszont erősen javasolt legalább egyet választani közülük.
Két hónapja jelentették be az F8 fejlesztői konferencián, hogy a Facebook a Tinder babérjaira törve egy újfajta szolgáltatást vezet be a már meglévő applikációiba. Ezentúl már társkeresésre is használható lesz a mobil app. A funkció jelenleg már tesztelés alatt áll, így hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé válik
A hologram kivetítés való világbeli megvalósítása talán minden scifi rajongó egyik álma (persze a fénykardok mellett). Annyi regényben, filmben és más médiában bukkant már fel a technológia, de ezidáig nem sikerült igazán reprodukálni azt a fajta megjelenítést, amelyet a scifi írók elénk tártak. Legújabb próbálkozás a témában az ígéretes...