Főoldal > Hirek > Scannerek védik a los angelesi közlekedők biztonságát

t: 556

Scannerek védik a los angelesi közlekedők biztonságát



Los Angelesben speciális scannereket telepítenek a metrókba, amelyekkel az utasokat vizsgálhatják meg alaposabban. A scanner kijelez mindenféle fegyvert, vagy robbanóanyagot, taglalta a helyi biztonsági szóvivő. Ez lesz az első tömegközlekedési rendszer az Egyesült Államokban, amely alkalmazni fogja ezt a biztonsági intézkedést.

Hordozható testscannerek

A hordozható testscannerekkel felszerelt biztonsági őrök folyamatosan szemmel tudják tartani az utasokat és az esetlegesen rejtegetett veszélyes fegyvereket. Elmondásuk szerint a scannelésnek nem kötelező senki sem alávetni magát, viszont ha elutasítja, nem utazhat a metróval.

A Thruvision nevű testscanner eszközt az Egyesült Királyság területén gyártják, de ott jelenleg nincsen használatban, habár a farnborough-i repülőshow keretein belül már bemutatták a nagyérdeműnek. A scanner széles spektrumon képes megfigyelni, akár liftben utazókat, vagy fémrácson keresztül lévőket is képes ellenőrizni nagyjából 10 méteres távolságból. Teljesítménye elegendő 2000 utas bescannelésére. Los Angelesben egyelőre nem tervezik az állandó ellenőrzések bevezetését, inkább szúrópróba szerűen fogják alkalmazni.

Hogyan működik a testscanner?

A Thruvision scanner rendszere nagyon érzékeny kamerákat használ az emberi test hőmérsékletének letapogatásához. Semmilyen sugárzást nem bocsát ki. Mivel egy tárgy ruha alá rejtése blokkolja a testből távozó hőt, ezért azt a scannerrel azonnal észre lehet venni. A testscanner készülékkel felvétel is készíthető a későbbi elemzésekhez. A hatóságok megnyugtatásul azt is elmondták, hogy a scanner nem képes sem a ruha alá látni, sem az ember belső szerveibe nem nyújt betekintést.



Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nehéz kiválasztani a legjobb vírusirtót manapság, hiszen olyan nagy a választék. Ráadásul mindegyiknek vannak saját különleges funkcióik, amelyek vagy éppen nagyon jól jönnek, vagy teljesen feleslegesek, mert úgysem használjuk. A biztonság érdekében viszont erősen javasolt legalább egyet választani közülük.
Két hónapja jelentették be az F8 fejlesztői konferencián, hogy a Facebook a Tinder babérjaira törve egy újfajta szolgáltatást vezet be a már meglévő applikációiba. Ezentúl már társkeresésre is használható lesz a mobil app. A funkció jelenleg már tesztelés alatt áll, így hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé válik
A hologram kivetítés való világbeli megvalósítása talán minden scifi rajongó egyik álma (persze a fénykardok mellett). Annyi regényben, filmben és más médiában bukkant már fel a technológia, de ezidáig nem sikerült igazán reprodukálni azt a fajta megjelenítést, amelyet a scifi írók elénk tártak. Legújabb próbálkozás a témában az ígéretes...
Egy különleges jetpack-et dobnak piacra a Selfridges brit luxusáruház eladói hamarosan. Egy különleges felölthető jetpack ruhát, amellyel a viselője a Vasemberhez hasonlóan a teste mozgatásával repülhet és irányíthatja magát a levegőben. Természetesen a speciális felszerelés speciális árat is kapott, közel 125 millió forintnyi angol fontért lesz.