Főoldal > Hirek > Kiterjesztett valóság jön a Snapchat-be

t: 857

Kiterjesztett valóság jön a Snapchat-beHamarosan minden Snapchat felhasználója szembesülni fog az újdonsággal, miszerint meghívhatja barátait és ismerőseit az alkalmazásban egy kis kiterjesztett valóságos mókára és játékra. Az új funkciót Snappables-nek nevezték el az alkotói. A Snappables a Lenses kiterjesztéseként lesz majd használható, így az eddigi filterek mellett most már a kiterjesztett valósággal is szórakoztathatjuk magunkat.

Kiterjesztett valóság

A kiterjesztett valóság lényege, hogy a program egy kamerán át látja a világot és ahelyett hogy egy virtuális világ képét jelenítené meg a felhasználónak, a valós világba helyez el virtuális objektumokat, ezzel megváltoztatva azt. Így kerülhet a szelfiző lányra holdjáró ruha, ami követi a mozgását, vagy így jelennek meg mókás állatok a barátunk vállán, miközben őt videózzuk.

Snappables játékok

Ezek mind mókásak, de némileg nélkülözik az interaktivitást. A Snappables viszont a felhasználó mozgására koncentrál. A rövid bemutatóvideóban a Snappables játékosok arcmimikájukkal, vagy éppen szemöldökükkel jutnak egyre több ponthoz a jópofa kis játékokban. Persze a hangulat akkor éri el a tetőfokát amikor a haverokkal együtt játsszátok ezeket, és megszakadtok a nevetéstől ahogyan látjátok a másik arcán ahogy grimaszol, miközben próbáltok ti is egyre hatékonyabban grimaszolni a pontokért.

A fejlesztők azt ígérik, minden héten új játékok jönnek majd, az igazán népszerűek pedig meg is maradnak majd.

Snapchat ingyenes letöltése

A Snapchat alkalmazás sokoldalú és rendkívül népszerű, alapvetően talán chat alkalmazásnak lehetne mondani, de sokkal több annál. Egyszerre csevegő, kameraprogram, közösségi alkalmazás... és most már kiterjesztett valóság játék is.
Egyaránt ingyenesen tölthető le a Snapchat androidra és Snapchat IOS-re is.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Különleges kiegészítőt készítettek el a svájciak a drónreptetéshez. A szokásos két kézre markolható masszív irányítópanel helyett egy testre ölthető exoskeletont készítettek el, amelyben mozogva irányítható a drón repülése. Ezt megfejelve egy kamerával a drónon és egy headsettel a pilótán, szinte tökéletes a repülés illúziója
Az Apple App Store-ban eddig folyamatosan csak bővült a kínálat, ami elsőre jónak hangzik, de jobban utánagondolva már nem is annyira. Az alkalmazások sokasága között ugyanis egyre több olyan volt, ami már régóta nem frissült és igazából érdeklődést sem kapott. Azok az alkalmazások, amelyek kiöregedtek, kompatibilitási problémákkal rendelkeztek...
A nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevű eszköz, amely valós időben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értő ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhető apró készüléke által. Vajon mennyire értékelődnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?
A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridős kamerája akár 6 másodperces záridővel is képes képet készíteni, hogy a kevés fényből eleget gyűjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..