Főoldal > Hirek > Tárd ki a karjaid és repülj... a drónnal

t: 504

Tárd ki a karjaid és repülj... a drónnalKülönleges kiegészítőt készítettek el a svájciak a drónreptetéshez. A szokásos két kézre markolható masszív irányítópanel helyett egy testre ölthető exoskeletont készítettek el, amelyben mozogva irányítható a drón repülése. Ezt megfejelve egy kamerával a drónon és egy VR headsettel a pilótán, szinte tökéletes a repülés illúziója.

Drónreptetés exoskeletonnal

Ugyan ki ne szeretne repülni, mint Superman?! Ugyan ezt a lehetőséget még nem találták fel (habár néhány egészen ígéretes jetpack már készült), a École Polytechnique Fédérale de Lausanne svájci egyetem emberei már egy egészen jó illúziót adhatnak.

Az egésznek két nagyon fontos egysége van. A drón elejére szerelt kamera és a pilóta fejére helyezett VR headset segítségével első személyből figyelhető a repülés. Ez nem újdonság, manapság már sokan használják így a drónjaikat. Ennek a technikának nagy előnye, hogy látótávolságon kívül is lehet reptetni a drónt, másrészről pedig nyilván sokkal nagyobb élmény is madártávlatból figyelni a világot, mint ha csak lent állnánk és a magasban repkedő drónunkra irigykednénk.

FlyJacket ruha repüléshez

Az igazán különleges rész azonban a felvehető exoskeleton, a FlyJacket. A ruha természetesen tele van érzékelőkkel, amelyek az előre-hátradőlést figyelik, illetve a karok és a derékrész között huzalok vannak. Így a karok tártságától függően a huzalok megfeszülnek vagy lazábbak lesznek, ezzel is irányítva a drón repülését.

Az eredmény egy sokkal intuitívabb irányítás. Ha egy gyerek kezébe odaadjuk a masszív irányítót, valószínűleg hamar visszaadja, vagy összetöri a gépet. A FlyJackettel viszont csak az érzékeire kell figyelnie és máris repülhet.

A fejlesztők már a ruhából kihozható további lehetőségeken dolgoznak, megpróbálják kihozni belőle amit csak rejt a megoldás.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Apple App Store-ban eddig folyamatosan csak bővült a kínálat, ami elsőre jónak hangzik, de jobban utánagondolva már nem is annyira. Az alkalmazások sokasága között ugyanis egyre több olyan volt, ami már régóta nem frissült és igazából érdeklődést sem kapott. Azok az alkalmazások, amelyek kiöregedtek, kompatibilitási problémákkal rendelkeztek...
A nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevű eszköz, amely valós időben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értő ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhető apró készüléke által. Vajon mennyire értékelődnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?
A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridős kamerája akár 6 másodperces záridővel is képes képet készíteni, hogy a kevés fényből eleget gyűjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..
Igazán nagyot robbant a Fortnite Battle Royal játék a számítógépes és konzolos piacon egyaránt. Az újonnan kiadott mobilos verzió tovább növelte a méltán népszerűvé vált akciójáték hamar szerzett hírnevét. Ha te is készen állsz arra, hogy egyedül, vagy barátaiddal együtt belevessétek magatokat a tömény izgalomba, nézd meg milyen gépre van hozzá...