Főoldal > Hirek > Nagytakarítás az Apple App Store-ban

t: 716

Nagytakarítás az Apple App Store-banAz Apple App Store-ban eddig folyamatosan csak bővült a kínálat, ami elsőre jónak hangzik, de jobban utánagondolva már nem is annyira. Az alkalmazások sokasága között ugyanis egyre több olyan volt, ami már régóta nem frissült és igazából érdeklődést sem kapott. Azok az alkalmazások, amelyek kiöregedtek, kompatibilitási problémákkal rendelkeztek az új modellekkel, vagy egyszerűen nem feleltek meg az Apple irányelveinek, kitakarították.

Törölt alkalmazások

Ez a törlés nem egy gyors huszárvágás volt, folyamatos szelektálás történik. Így A tavalyi éve elején még 2,2 millió alkalmazás volt elérhető a közösség számára, az év végére viszont már csak 1 millióval kevesebb. A legnagyobb ösztönző erő az Apple részéről az iOS 11 volt, amiben a 32 bites alkalmazások támogatása megszűnt, így azok a fejlesztők, akik nem tartották a lépést, bizony eláshatták a terméküket.

Google és Apple applikációk

Így végül a történelemben először fordulhatott az elő, hogy az App Store kínálata csökkent. A csökkenésnek egyébként más oka is megbújik a háttérben. Az elmúlt évben sokat szigorodtak az Apple applikációira vonatkozó iránymutatásai, ezzel kevesebb, ám elvileg jobb minőségű szoftvert eredményezve a felhasználóknak. Ennek következményeként 2017-ben mindössze 750 ezer új alkalmazás került a Store-ba.

A Google elvei látszólag éppen az ellentétei a konkurensének. Míg az Apple kínálata csökkent, addig a Google Play áruház rátett egy lapáttal a korábbi számokra. 2 és fél millió új applikáció került fel, ami 130 százalékos növekedés 2016-hoz képest.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevű eszköz, amely valós időben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értő ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhető apró készüléke által. Vajon mennyire értékelődnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?
A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridős kamerája akár 6 másodperces záridővel is képes képet készíteni, hogy a kevés fényből eleget gyűjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..
Igazán nagyot robbant a Fortnite Battle Royal játék a számítógépes és konzolos piacon egyaránt. Az újonnan kiadott mobilos verzió tovább növelte a méltán népszerűvé vált akciójáték hamar szerzett hírnevét. Ha te is készen állsz arra, hogy egyedül, vagy barátaiddal együtt belevessétek magatokat a tömény izgalomba, nézd meg milyen gépre van hozzá...
Egy új számítógép tele van üres hellyel és tele van potenciállal. Egy frissen telepített Windows jó kezdés lehet, de ezután még sok fontos lépést kell tenni ahhoz, hogy a számítógép jól használható és a felhasználó igényeit kielégítő eszköz és társ is legyen egyben. Ehhez jól összehangolt programkészletet kell feltelepíteni, vírusirtót, böngészőt..