Főoldal > Hirek > Valós idõben fordít a fülbe helyezhetõ eszköz

t: 639

Valós idõben fordít a fülbe helyezhetõ eszközA nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevû eszköz, amely valós idõben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értõ ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhetõ apró készüléke által. Vajon mennyire értékelõdnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?

Valós idejû fordítás

Nem a Pilot-ot késztíõ Waverly Labs az elsõ, aki a valós idejû fordításra fejleszt saját megoldást. Korábban már a Google is bejelentette a Pixel Buds névre keresztelt eszközt, amely lényegében ugyanezt a funkcionalitást kínálta, habár mindössze két nyelven és nem is valós idõben. A Waverly Labs viszont 15 nyelvet is ismer: angol, francia, olasz, portugál, spanyol, német, orosz, arab, görög, hindu, lengyel, török, mandarin, japán valamint koreai. Ezzel könnyedén lefedve a világon beszélt nyelvek jelentõs hányadát.

Ahhoz, hogy használhatóvá váljon a termék, szükséges egy okostelefon is (IOS vagy android operációs rendszerrel), amelyre telepíteni kell a Pilot szoftverét. A munka oroszlánrészét ez az app végzi el. A fülhallgató rész igazából opcionális, de a fejlesztõk szerint leginkább így ad teljes élményt a használat.

A beszélt és fordított nyelv beállítása után nincs is más dolog, mint beszélni. A Pilot pedig fordítja a mikrofonba érkezõ szöveget. Habár a sebességen még van mit dolgozniuk, a termék mindenképpen ígéretes és már jelenlegi stádiumában jól használható.

Mobilos fordítás

Mobilosoknak ajánljuk fordítás témakörben az ingyenes letöltéssel elérhetõ Google Translate applikációt androidra és iPhone-ra. A 90 nyelven értõ szoftver akár a kamerával felvett szövegeket is lefordítja, ráadásul azonnal, valós idõben. Kihagyhatatlan élmény, amikor külföldön a táblák nyelve megváltozni látszik a mobilodon!


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridõs kamerája akár 6 másodperces záridõvel is képes képet készíteni, hogy a kevés fénybõl eleget gyûjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..
Igazán nagyot robbant a Fortnite Battle Royal játék a számítógépes és konzolos piacon egyaránt. Az újonnan kiadott mobilos verzió tovább növelte a méltán népszerûvé vált akciójáték hamar szerzett hírnevét. Ha te is készen állsz arra, hogy egyedül, vagy barátaiddal együtt belevessétek magatokat a tömény izgalomba, nézd meg milyen gépre van hozzá...
Egy új számítógép tele van üres hellyel és tele van potenciállal. Egy frissen telepített Windows jó kezdés lehet, de ezután még sok fontos lépést kell tenni ahhoz, hogy a számítógép jól használható és a felhasználó igényeit kielégítõ eszköz és társ is legyen egyben. Ehhez jól összehangolt programkészletet kell feltelepíteni, vírusirtót, böngészõt..
Hatalmas durranás lett a botladozó Fortnite nevû számítógépes játék, amely a Battle Royale módjával és Free to Play árszabásának köszönhetõen hamar megfordította a hajóját. Ma már milliók játszanak vele és élvezik minden egyes akciódús percét. Ez az izgalmas játék hamarosan a mobilosokat is elérheti, hiszen androidra és IOS-re is kiadják...