Főoldal > Hirek > Valós időben fordít a fülbe helyezhető eszköz

t: 737

Valós időben fordít a fülbe helyezhető eszközA nyelvek közti határt törheti át a Pilot nevű eszköz, amely valós időben fordít el és vissza. Így két, egymás nyelvén nem értő ember könnyedén kommunikálhat mindössze egy okostelefon és a Pilot fülbe helyezhető apró készüléke által. Vajon mennyire értékelődnek le ezáltal a nyelvvizsgák és mennyivel magabiztosabban utaznak külföldre a turisták?

Valós idejű fordítás

Nem a Pilot-ot késztíő Waverly Labs az első, aki a valós idejű fordításra fejleszt saját megoldást. Korábban már a Google is bejelentette a Pixel Buds névre keresztelt eszközt, amely lényegében ugyanezt a funkcionalitást kínálta, habár mindössze két nyelven és nem is valós időben. A Waverly Labs viszont 15 nyelvet is ismer: angol, francia, olasz, portugál, spanyol, német, orosz, arab, görög, hindu, lengyel, török, mandarin, japán valamint koreai. Ezzel könnyedén lefedve a világon beszélt nyelvek jelentős hányadát.

Ahhoz, hogy használhatóvá váljon a termék, szükséges egy okostelefon is (IOS vagy android operációs rendszerrel), amelyre telepíteni kell a Pilot szoftverét. A munka oroszlánrészét ez az app végzi el. A fülhallgató rész igazából opcionális, de a fejlesztők szerint leginkább így ad teljes élményt a használat.

A beszélt és fordított nyelv beállítása után nincs is más dolog, mint beszélni. A Pilot pedig fordítja a mikrofonba érkező szöveget. Habár a sebességen még van mit dolgozniuk, a termék mindenképpen ígéretes és már jelenlegi stádiumában jól használható.

Mobilos fordítás

Mobilosoknak ajánljuk fordítás témakörben az ingyenes letöltéssel elérhető Google Translate applikációt androidra és iPhone-ra. A 90 nyelven értő szoftver akár a kamerával felvett szövegeket is lefordítja, ráadásul azonnal, valós időben. Kihagyhatatlan élmény, amikor külföldön a táblák nyelve megváltozni látszik a mobilodon!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Huawei legújabb okostelefonja szinte teljes sötétségben is remek képeket képes fotózni, állványzat, vagy bármilyen vakuzás nélkül. A p20 hosszú záridős kamerája akár 6 másodperces záridővel is képes képet készíteni, hogy a kevés fényből eleget gyűjtsön a képhez. Ha ez még nem lenne elég érdekes, ezután mesterséges intelligenciáját használja fel..
Igazán nagyot robbant a Fortnite Battle Royal játék a számítógépes és konzolos piacon egyaránt. Az újonnan kiadott mobilos verzió tovább növelte a méltán népszerűvé vált akciójáték hamar szerzett hírnevét. Ha te is készen állsz arra, hogy egyedül, vagy barátaiddal együtt belevessétek magatokat a tömény izgalomba, nézd meg milyen gépre van hozzá...
Egy új számítógép tele van üres hellyel és tele van potenciállal. Egy frissen telepített Windows jó kezdés lehet, de ezután még sok fontos lépést kell tenni ahhoz, hogy a számítógép jól használható és a felhasználó igényeit kielégítő eszköz és társ is legyen egyben. Ehhez jól összehangolt programkészletet kell feltelepíteni, vírusirtót, böngészőt..
Hatalmas durranás lett a botladozó Fortnite nevű számítógépes játék, amely a Battle Royale módjával és Free to Play árszabásának köszönhetően hamar megfordította a hajóját. Ma már milliók játszanak vele és élvezik minden egyes akciódús percét. Ez az izgalmas játék hamarosan a mobilosokat is elérheti, hiszen androidra és IOS-re is kiadják...