Főoldal > Hirek > A Google teszteli saját operációs rendszerét, a Fuchsia-t

t: 773

A Google teszteli saját operációs rendszerét, a Fuchsia-tA Google több mint egy éve kísérletezik egy új operációs rendszerrel, a Fuchsia-val. A Google által létrehozott és nyílt forráskódú mivolta miatt közösségi fejlesztés által is kibõvülõ Fuchsia egyelõre kevés médiavisszhangot kapott. A fejlesztõk most kiadtak egy dokumentációt, amely által a fejlesztõk saját Pixlbookjaikra tehetik fel a vadonatúj operációs rendszert.

Fuchsia operációs rendszer

Mivel még igencsak fejlesztés alatt van a szoftver, ezért némileg körülményes a telepítése. Elõször is rögtön két számítógép kell hozzá, egy hoszt és egy Pixelbook, amire a rendszert telepíteni szeretnénk. Ez jelentõs elõrelépés a fejlõdésben, mivel eddig fõleg csak különbözõ hordható okoseszközökre volt elérhetõ a Fuchsia.

A Fuchsia magját a Zorcon mikrokernel-e adja, ami az Android és Chrome OS-t köti össze. Egyelõre nem teljesen világos, hogy a Google miért készít egy új operációs rendszert, sem az, hogy késõbb milyen eszközökre szánja.

Andromeda projekt követõje

Ahogy a tesztelés halad, sokat arra tippelgetnek, hogy a soha meg nem valósult Andromeda projekt követõjét köszönthetjük a Fuchsiában. Az Androimeda egy olyan Pixel laptopnak indult, amely az Android és Chrome OS-t ötvözte volna.

Végül a Google a Chrome OS-re elkészítette az Androidos programok támogatását és nem készített ezért külön rendszert. Ahogyan a Google folytatja a Fuchsia bõvítését, úgy fogunk egyre többet és többet megtudni annak céljairól és eredményeirõl is.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

!

Kegyetlen Loapi vírus terjed mostanában, amely nem elégszik meg a szoftver megfertõzésével, tökreteszi magát a hardvert is. Az androidosok jobb lesz, ha nagyon odafigyelnek a biztonságra, különben hamar papírnehezék válhat szeretett készülékükbõl. Teljes nevén a Trojan.AndroidOS.Loapi vírust legkönnyebben akkor kaphatjuk meg, ha nem megbízható...
Az iPhone lassulással kapcsolatban régóta létezik az az összeesküvés elmélet, amely nem csak mobilokra, de számítógépekre és driverprogramjaikra is érvényes, miszerint az új modellek megjelenésével a régiekre kiadott programfrissítések lassítják azok mûködését, hogy a felhasználó úgy érezze, itt az ideje beújítani az éppen kiadott, sokkal gyorsabb
Döntést hoztam az Egyesült Államokban, amely elõbb-utóbb kiterjedhet az egész világra, és amely által az általunk ismert internet komoly fordulóponthoz juthat. Az internet semlegességét kívánják eltörölni, ezáltal a szabad véleményezés és tartalommegosztás helyszíne egy irányított, ellenõrzött paltform lesz, ezzel tönkretéve...
Szerviz szoftverünk azon felhasználók számára készült, akik gyors és hatékony megoldást keresnek az ügyfél munkalap és számla rögzítésére. Az idõ pénz tartja a mondás és nem is teljesen alaptalanul. Miért töltené a drága idejét aprólékos adminisztrációval, amikor a szerviz program megoldást nyújt a problémára.