Főoldal > Hirek > Robotkutyák kaphatnak karácsonyra a japán gyerekek

t: 528

Robotkutyák kaphatnak karácsonyra a japán gyerekekA robotkutyákkal több mint tíz évvel ezelőtti szenzációját kívánja újra a köztudatba visszahozni a Sony, ami pedig nem más mint a szeretni való Aibo robotkutyus. A korábbi változatban és az újban is egy egészen biztos: magas áron lehet megkapni a robotkutyákat.

Japán robotkutya

Ahogyan a régebbi fajta robotkutya, új az új is csakis egyedül Japánban kerül forgalmazásra, méghozzá csaknem félmillió forintnak megfelelő jen értékben. Így egészen biztosan nem fog minden japán kisfiú és kislány ilyennel szaladgálni a karácsonyfa körül, habár egészen biztos, hogy sokan fogják emiatt nyúzni a szüleiket.

Felszereltségét tekintve a robotkutya persze sokat fejlődött az Aibo, a GPS és WiFi természetesen alap bármilyen mai kütyüben, de ezek mellett került bele térképező szoftver, a szemeibe kamera no meg az egész robot lelkét adó mesterséges intelligencia, melynek hála igazán hűséges eb válhat belőle.

Ahogyan a bemutató videójában is látható az Aibo robotkutya tényleg egészen kiskutyás. Csóválja a farkát, vakkant, pacsit ad, labdázik és mindenféle cuki mozdulatok tesz közben. Emellett nem vedlik, nem szökik meg és nem vizel a kárpitra, ami mindenképpen mellette szól.

Robotkutya sereg

Az igazán nagy gondolat az Aibo robotkutyák mögött, hogy a benne lévő mesterséges intelligencia a tapasztalatokat és megismeréseket felküldi a felhőbe. Így az összes robotkutya tapasztalata összeadódik egy nagy robotkutya-tudattá, ezáltal minden terméket jobbá és intelligensebbé téve. Hogy ez még hová vezethet, azt majd meglátjuk, de pár scifi rajongó agyát biztosan beindította.

Nevelj kutyust mobilon

Ha nincs felesleges félmilliód, akkor androidos mobilodon vagy iPhone-odon is nevelgethetsz saját kutyust. Az ingyenes letöltéshez csak kattints a linkekre.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Habár már tizenhárom éves, a World of Warcraft mégis az online többjátékos játékok királyaként trónol hatalmas játékosbázisával és rajongótáborával. Pályafutása során sokat változott, sokak örömére, mások bánatára. Most utóbbiak kedvéért visszahozzák...
A BlackBerry Motion a mobilgyártó cég legelső vízálló mobiltelefon készüléke, első körben Kanadában lesz kapható.
A Facebook szóvivője hivatalos közleményben tagadta a felmerült vádaskodást, miszerint a készülékek mikrofonjának segítségével lehallgatják a felhasználóikat, hogy az így megszerzett információk alapján még pontosabb célzást kapjanak a reklámaikhoz.
Újabb fejezetet nyitnak a kínaiak az önvezető járművek egyre nagyobbra növő könyvében. Zhuzhou utcáin ugyanis hamarosan egy önvezető busz-villamos keresztezéséből kialakult jármű fogja járni.