Főoldal > Hirek > Tényleg jön a ZTE kihajthatós, dupla kijelző mobilja?

t: 2216

Tényleg jön a ZTE kihajthatós, dupla kijelző mobilja?A kínai ZTE mobilgyártó vállalat legújabb húzótermékén, az Axon M-en dolgozik, amelynek legnagyobb érdekességei, hogy két kijelzőt kap amelyeket egy hajtással egy nagy, 6,8 collos képernyővé alakíthatunk.

Két kijelző egy áráért

Az új ZTE típusról már szeptember elején szivárogtak az információk és a pletykák, ezekből derült ki az is, hogy a készülék Snapdragon 820-as processzort, 4 gigabájt RAM-ot, 32 GB tárhelyet, 20 megapixeles kamerát és egy 3,120 mAh-ás akkumulátort fog kapni.

De a legnagyobb hír a telefon fizikai kialakítása, hiszen amellett, hogy a hosszanti oldala mentén kinyitható lesz, két kijelzőt is kap. Az 1080p-s kijelzők összecsukott állapotban a mobil elején és hátulján lesznek, kihajtva pedig egy egységes, kétszer akkora felületet hoznak össze, amely egy kisebb tablet méretének is megfelel már.

A két kijelzőn akár két külön appot is nézhetünk, vagy egybevonhatjuk őket, például filmezéshez, játékhoz vagy képnézegetéshez.

Úttörő koncepció

Az egészen biztos, hogy ilyen mobilt még nem láttunk a piacon, ezért nagy a várakozás. Sok kérdést vet fel maga a koncepció, amelyre kíváncsian várjuk már a válaszokat. Például becsukott állapotban aktív-e a hátsó kijelző, ha igen, hol foghatjuk meg a telefont anélkül hogy rányomjunk véletlenül valamire? Vagy mi kap helyet a mobil 'belsejében'? Hova kerülnek a kamerák és az érzékelők?

A válaszokat hamarosan megtudjuk, ugyanis ennyi szivárogtatás után már a ZTE cége kénytelen lesz hivatalosan is lerántani a leplet az Axon M-ről.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft pénteken bejelentette, hogy elkészült végre a Marea transzatlanti internet kábel, amely 4700 mérföldre húzódik Virginia Beach, Virginia és Bilbao, Spanyolország között. A Microsoft, a Facebook és a Telxius globális telekommunikációs infrastruk
A napokban mutatták be a teljesen elektromos H1-es Hummer-t, ráadásul nem is akárki rántotta le a leplet a járműről. Maga a Terminátor, azaz Arnold Swarzenegger konferálta fel a prototípus terepjárót.
Az új Huawei mobil, amelyet mi G10, a kínaiak pedig Maimang 6 néven fognak megismerni, nem áll meg az egy előlapi és egy, netán két hátlapi kamera koncepciónál, tovább számol és rögtön négy kamerával jön ki.
A belfasti Queens’s Egyetemen egy újfajta, rugalmas elemet fejlesztettek ki, ami forradalmasíthatja az orvosi implantátumokat és azok energiaellátását is egyben.