Főoldal > Hirek > Örülnek a nagyvállalatok a Marea transzatlanti internet kábelnek

t: 681

Örülnek a nagyvállalatok a Marea transzatlanti internet kábelnekA Microsoft pénteken bejelentette, hogy elkészült végre a Marea vízalatti transzatlanti internet kábel, amely 4700 mérföldre húzódik Virginia Beach, Virginia és Bilbao, Spanyolország között. A Microsoft, a Facebook és a Telxius globális telekommunikációs infrastruktúra-vállalatok közös projektje, a Marea internet kábel több mint 17 ezer lábnyira fekszik az óceán mélyén.

A Marea internet kábel létrehozása

2016 júniusában jelentették be hivatalosan a Marea transzatlanti internet kábel létrehozását és 2018-ra tették a határidőt a befejezéséhez. Ez a határidő körülbelül harmada volt a szokásos ilyenkor alkalmazott intervallumnak.

A Marea tengeralatti internet kábel elkészültével most 160 Terabájtnyi adatot képes másodpercenként közvetíteni, ezzel ez lett a legnagyobb teljesítményű vízalatti internetkábel a világon.

Az elkészült projekt hatására a Microsoft Cloud használhatósága is növekedni fog, mondta Suresh Kumar, a Microsoft felhőalapú infrastruktúrájáért felelős igazgatója. De a Microsoft mellett más vállalatok is sokat javíthatnak az Európa és Amerika között bonyolított szolgáltatásaik sebességén és elérhetőségén.

Transzatlanti internet kábel

A Marea transzatlanti internetkábel az első kábelkapcsolat Virginia és Spanyolország között. A Bilbao-ban lévő végpont így már kapcsolati központtá vált Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és Amerika között is.

A Marea a jelenleg használt Amerika és Európa közötti kapcsolódási pontoktól délre helyeződött el, hogy ezzel is védjék a természeti katasztrófáktól és más káros hatásoktól.

A projektet határidő előtt sikerült befejezni, ami különösen nagy öröm. Az is jó a kiépült transzatlanti internet csatornában, hogy a tervezéskor szem előtt tartották, hogy többféle technológiai megoldást is alkalmazni lehessen rajta, így később fog elavulni, hiszen folyamatosan fejleszthető az adatátvitel rajta.

Sebességmérők mobilra

Ha netán kíváncsi lennél, mennyivel hasít az internet a mobilodon, itt van számodra a legjobb internet sebességmérő android mobilra és természetesen ingyen letölthető és telepíthető a sebességmérő program iPhone mobilra is.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A napokban mutatták be a teljesen elektromos H1-es Hummer-t, ráadásul nem is akárki rántotta le a leplet a járműről. Maga a Terminátor, azaz Arnold Swarzenegger konferálta fel a prototípus terepjárót.
Az új Huawei mobil, amelyet mi G10, a kínaiak pedig Maimang 6 néven fognak megismerni, nem áll meg az egy előlapi és egy, netán két hátlapi kamera koncepciónál, tovább számol és rögtön négy kamerával jön ki.
A belfasti Queens’s Egyetemen egy újfajta, rugalmas elemet fejlesztettek ki, ami forradalmasíthatja az orvosi implantátumokat és azok energiaellátását is egyben.
Amikor a Red Camera vállalat bejelentette a Hydrogen okostelefonját, amely holografikus kijelzőt kap, még sokan nem tudták volna elképzelni, hogy is fog ez működni. Most Jim Jannard, a cégvezető többet elárult a Leia céggel való együttműködéséről a cél ér