Főoldal > Hirek > A Terminátor esete az elektromos Hummerrel

t: 566

A Terminátor esete az elektromos HummerrelA napokban mutatták be a teljesen elektromos H1-es Hummer-t, ráadásul nem is akárki rántotta le a leplet a járműről. Maga a Terminátor, azaz Arnold Swarzenegger konferálta fel a prototípus terepjárót.

Elektromos Hummer

Az elektromos autókról alkotott elképzelésünket bolygatja meg alaposan az újdonsült H1-es azaz az elektromos Hummer, ez ugyanis nem a tipikus kis városi autó, amivel munkába megyünk, vagy a közértbe.

A négykerék meghajtású Hummer terepjáró jócskán nagyobb az átlag elektromos testvéreinél, 3,3 tonnás versenysúlyával és tekintélyt parancsoló méreteivel a többiek fölé magasodik. Az elektromos meghajtáshoz mindkét tengelyre egy-egy elektromotor került, amelyhez egy 100 kWh-os akkumulátor is jár. Ezzel a felszereltséggel úgy 300 kilométeres hatótáv várható az új elektromos Hummerrel. Az elektromos H1-es maximális sebessége 120 kilométer óránként.

Shwarzenegger új gépe mégsem a Hummer H1

A híres színész régebbi G-Wagen Mercedes-ét is ugyanez a cég dolgozta meg. A 30 éves autóban kicserélték a hagyományos benzines motort és elektromosat helyeztek el benne. Így került hát képbe a Terminátor a H1-es Hummer esetében, amivel pontosan ugyanezt az eljárást ismételték meg, csak jóval nagyobb méretekben.

A kivitelező Kreisel cég elmondása alapján az egész átalakítás két hónap alatt történt meg, ebbe beleértve a Hummer H1 tervezését és kivitelezést is. Ez nem is hangzik sok időnek elsőre, de ha jobban belegondolunk, a Hummerben bőven volt hely az akkumulátoroknak, így ezen nem sokat kellett töprengeniük a mérnököknek.

A Kreisel a H1-esen kívül arról is információkat közölt, hogy egy új kutató és fejlesztő központot létesítenek Ausztriában. Kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő legközelebb!


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az új Huawei mobil, amelyet mi G10, a kínaiak pedig Maimang 6 néven fognak megismerni, nem áll meg az egy előlapi és egy, netán két hátlapi kamera koncepciónál, tovább számol és rögtön négy kamerával jön ki.
A belfasti Queens’s Egyetemen egy újfajta, rugalmas elemet fejlesztettek ki, ami forradalmasíthatja az orvosi implantátumokat és azok energiaellátását is egyben.
Amikor a Red Camera vállalat bejelentette a Hydrogen okostelefonját, amely holografikus kijelzőt kap, még sokan nem tudták volna elképzelni, hogy is fog ez működni. Most Jim Jannard, a cégvezető többet elárult a Leia céggel való együttműködéséről a cél ér
'Aranyáron' adják az új iPhone 8-at. Három év után az Apple tervezői végre úgy döntöttek, ideje felfrissíteni a szériát és újabb elemeket belevinni az iPhone dizájnjába. És ez a frissítés bizony sokba fog kerülni a vásárlóknak.