Főoldal > Hirek > Jönnek a holografikus kijelzős mobilok

t: 598

Jönnek a holografikus kijelzős mobilokAmikor a Red Camera vállalat bejelentette a Hydrogen okostelefonját, amely holografikus kijelzőt kap, még sokan nem tudták volna elképzelni, hogy is fog ez működni. Most Jim Jannard, a cégvezető többet elárult a Leia céggel való együttműködéséről a cél érdekében.

Holografikus mobil kijelzők

A Hewlett-Packard fejlesztőitől levált Leia (Star Wars fanoknak érdekes név) cég egy úgynevezett 'light-field' holografikus kijelző technológia kifejlesztésén dolgozik. Ennek lényege egy olyanfajta, többrétegű megvilágítást eszközölő LCD kijelző, amely lehetővé teszi, hogy az ember két szeme két különböző képet lásson, ezzel szemüveg nélkül is 3D-s hatást váltson ki. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az eszköz mozgatására a megjelenített objektumok úgy fognak tűnni, mintha kilógnának a képről. Erről egy nem túl sokatmondó ám annál látványosabb videót is közzétettek korábban a Leia marketingesei.

Ha ez a technológia bejön, gyökeresen változtathatja meg a mindennapi életünket és hétköznapi eszközeinket. Nem egy science fiction film vonultatott már fel kiváló ötleteket a technológia praktikus felhasználására.

Red Hydrogen One mobil

A fejlesztés nem új keletű, már 2015-ben kezdték a promótálást, a fenti videó is akkor került az internetre. Amiért viszont most ismét érdekessé vált a téna, az a RED Hydrogen One mobiljának megjelenése. Ez egy 1200 dolláros mobil lesz, amely szép kis summa, bár ha azt vesszük, hogy az iPhone 8 1000 dollár, és az nem tud hologramokat lebegtetni elénk, mindjárt átértékelődik a helyzet.

A Hydrogen One sem fog persze akármit 3D-ben kivetíteni, ehhez egy speciális, h4v formátum kell. Ilyet szerencsére az eszköz kamerájával is fel lehet venni majd. Hogy a 2 vagy 3D-s videók átkonvertálhatók lesznek-e h4v-be, majd kiderül.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

'Aranyáron' adják az új iPhone 8-at. Három év után az Apple tervezői végre úgy döntöttek, ideje felfrissíteni a szériát és újabb elemeket belevinni az iPhone dizájnjába. És ez a frissítés bizony sokba fog kerülni a vásárlóknak.
Az Angry Birds címeket jegyző fejlesztő cég, a Rovio komoly terveket sző arra, hogy 36 millió dollárral indít a tőzsdepiacon. Ezzel a terveik szerint 2 milliárdos tőzsdei értéket szerezhetnek meg maguknak.
A Western Digital tulajdonában lévő Sandisk útjára bocsátotta a legújabb termékkét az idei IFA expón, és nem kisebb szavakkal jellemezte, mint 'a világ legerősebb microSD kártyája amelyet mobileszközökhöz használhatunk'.
A Google és az Apple ádáz versenyt vív azért, hogy melyiküknek sikerült több készülékre elhoznia a kiterjesztett valóság funkciót, amely szervesen beépülhet aztán a mindennapjainkba. A filmeken látott jövőkép itt van az ajtóban.