Főoldal > Hirek > Angry Birds részvényeket vennék

t: 354

Angry Birds részvényeket vennék


Az Angry Birds címeket jegyző fejlesztő cég, a Rovio komoly terveket sző arra, hogy 36 millió dollárral indít a tőzsdepiacon. Ezzel a terveik szerint 2 milliárdos tőzsdei értéket szerezhetnek meg maguknak.

Rovio a nyílt piacon

A 2003-ban alapított finn mobiljáték és animációs stúdió legjobban az Angry Birds sorozatáról vált ismertté. Később aztán komoly franchise épült a madarak köré. A kezdetben mobilappként köztudatba kerülő gömbölyded madarak hamar plüssállatokként, matricákként, 2d-s és 3d-s animációs formában is eljutottak a célközönséghez.

A Rovio játékait több mint 3,7 milliárd alkalommal töltötték le idén júniusig, és átlagosan 80 millió aktív, havi felhasználóval számolhatnak. A tavaly kijött Angry Birds 3d-s animációs film éppen elég lendületet tudott adni a cégnek, hogy kijöjjenek egy kisebb pénzügyi süllyedésből és új lendületet vegyenek. Így most a Nasdaq Helsinki tőzsdét célozzák meg nagy reménnyekkel és 36 millió dollárral.

Angry Birds játékok

Amikor a riválisok már egy jó ideje az ingyenes játékaikkal hódították a piacot, amelyekben viszont valós pénzért voltak megvásárolhatók az extra tartalmak, a Rovio még fizetős játékaival igyekezett új felhasználókra szert tenni. Idővel, kicsit talán későn is, átálltak ők is az ingyenes letöltésű alkalmazások kiadására, így olyan címeket élvezhetünk most már mi is, mint az (Angry Birds Match Androidra), Angry Birds Evolution (androidra és ios-re) vagy az Angry Birds Action! (androidra és ios-re). Ezek csak példák, további Angry Birds játékokat találhatsz androidos és ios-es készülékedre a linkekre kattintva!


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Western Digital tulajdonában lévő Sandisk útjára bocsátotta a legújabb termékkét az idei IFA expón, és nem kisebb szavakkal jellemezte, mint 'a világ legerősebb microSD kártyája amelyet mobileszközökhöz használhatunk'.
A Google és az Apple ádáz versenyt vív azért, hogy melyiküknek sikerült több készülékre elhoznia a kiterjesztett valóság funkciót, amely szervesen beépülhet aztán a mindennapjainkba. A filmeken látott jövőkép itt van az ajtóban.
Az Apple egyre nagyobb hangsúlyt kíván tenni arra, hogy minél fontosabbá váljon ne csak a zsebünkben lapuló iPhone-nal, vagy a karunkon hordott Apple Watch okosórákkal, de a nappalinkban helyet kapó Apple TV-vel is.
A legújabb, kerek 60-as verziószámot kapó Google Chrome böngésző frissítés is megérkezett hozzánk, elhozva pár érdekes újdonságot és több optimalizációs javítást is.