Főoldal > Hirek > A világ online rádiói a Radio Garden-ben

t: 4250

A világ online rádiói a Radio Garden-benKíváncsi vagy a milyen zenéket hallgatnak más országokban: Belehallgatnál az ottani online rádióadásokba? A Radio Garden oldalán megteheted. Vajon mi megy a slágerlistákon éppen Párizsban, Londonban, Madridban, akár Hong Kongban? Hallgasd meg!

Online rádióállomások a földgömbön

Ha felkeltette az érdeklődésedet a dolog, nincs más teendőd, mint ellátogatni a Radio Garden oldalára, ahol egy szépen animált 3D-s földgömb fogad. A glóbuszon be vannak jelölve a nagyobb online rádiócsatornák központjai, így ha elnavigálunk mondjuk Párizsba, belehallgathatunk a Le Son Parisien-be, ha lökünk egyed rajta, a londoni Sub FM, vagy The Arrow aktuális műsorát csíphetjük el online. A fővárosokon kívül is sok-sok város online rádióját érhetjük el. Az egész oldal használata olyan mint egy kellemes csemegézés a világ zenéiből. Az ember nehezen állja meg hogy ne pördítsen egyet minden 10 percben a gömbön. Ha talál egy jó rádióadót, akkor is ott a kis ördög: "Vajon mi megy ilyenkor Argentínában? Milyen zenére buliznak Reykyavíkban?" Az egész olyan mint egy zenei világ körüli utazás. A sok nyelv, kultúra mind-mind egy helyen, rádióadásokként materializálódva.

Online zene a világ körül

Az online zenei rádióadók között magyarok is szerepelnek bőven. Így még olyan rádióállomásokra is bukkanhatunk, amikről eddig nem is tudtunk. A külföldi adók hallgatása hasonló felfedezések örömét rejtegetheti magukban. Ki gondolta volna, hogy a kiváló jazz, vagy Drum And Bass online zenei rádióadók vannak Olaszországban?
Nyelvtanuláshoz is kiváló segédanyag a külföldi adók online hallgatása a Radio Garden-nel. Észre sem vesszük és a zeneszámok közti reklámokból, hírfelolvasásokból egyre több szót ismerünk fel, egyre gyarapodik a szókincsünk, miközben csak rádiózgatunk valami más teendő mellett.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Egy millió dollárt költött az online Game of War játékra egy amerikai férfi, aki öt milliót sikkasztott saját cégétől. Csúnyán lebukott.
Az Uber cég rátette a kezét egy mesterséges intelligenciával foglalkozó start-up-ra, melynek segítségével később saját szolgáltatásaikat is jelentős átalakításnak vetnék alá. Valószínűleg nem kell sokat várnunk az önvezető Uber kocsikra.
Mai fejlődő világunk egyre meghatározóbb vívmányai a drónok. Használjuk őket légi felvételek készítésére, csomagszállításra, katonai felderítésre, és csak úgy szórakozásból is. Viszont a drónok terroristák kezében veszélyesek lehetnek...
A Kickstarter kampányként induló Blips makrólencséi egy újabb sikertörténet, amely végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A projekt célja az volt, hogy egy okostelefonokhoz használható lencsét alkosson, amellyel digitális mikroszkóphoz hasonló, kivál