Főoldal > Hirek > Egymillió dollárt költött online játékra a sikkasztó

t: 789

Egymillió dollárt költött online játékra a sikkasztóEgy millió dollárt költött az online Game of War játékra egy amerikai férfi, aki öt milliót sikkasztott saját cégétől. Csúnyán lebukott.

Vállalati pénzből Game of War aranyak

Kevin Lee Cot a 45 éves kaliforniai férfit bűnösnek találták vállalati vagyonnal történő visszaélés miatt. A férfi már két éve a vállalatnál dolgozott, amikor 2008-ban nekiállt a saját üzelmeit intézni. Egy évre rá az ő feladata lett a könyvelés is, így nyugodtan tudja folytatni a cégre káros tevékenységét. Egészen 2015-ig, azaz 7 évig nem is bukott le. A pénzt a vállalat hitelkártyáiról emelte el. A bírósági feljegyzésekből az is kiderül, hogy az elcsaklizott pénz jelentős részét egy mobilios online játékra költötte. Így szerzett játékbeli aranyakat és más játékbeli javakat a Game of War-ban.
Természetesen a pénz többi részét is elköltötte, főleg luxustermékekre, autókra, NFL szezonbérletre, kosárlabda jegyekre, és golf klubtagságra. Szóval Mr. Co igyekezett a pénzt alaposan kiélvezni. De az élvezet mellett költött még plasztikai sebészetre, lakberendezésre is.

20 év sikkasztásért

Végül persze elkapták a sikkasztót, hiszen feltűnő költekezése magára vonta a figyelmet. A Game of War-ban egyébként is csak 550 dollárt költenek átlagosan évente a játékosok, így ennek az éves összegnek a duplája hamar megjelent a radaron. A tárgyaláson a férfi bűnösnek vallotta magát, ítéletét májusban hozzák meg. Egy ilyen sikkasztásért 20 éves börtönbüntetés is járhat, bár jó eséllyel ennyit nem fog kapni.

Mobil wargaming

A Game of War játék egyébként ingyenes letöltéssel érhető el androidos és IOS rendszerű mobilokra is. Élvezetes stratégiai játék, amelyben építhetsz és rombolhatsz is kedvedre és mágikus szörnyeket hányhatsz kardélre hőseiddel.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Uber cég rátette a kezét egy mesterséges intelligenciával foglalkozó start-up-ra, melynek segítségével később saját szolgáltatásaikat is jelentős átalakításnak vetnék alá. Valószínűleg nem kell sokat várnunk az önvezető Uber kocsikra.
Mai fejlődő világunk egyre meghatározóbb vívmányai a drónok. Használjuk őket légi felvételek készítésére, csomagszállításra, katonai felderítésre, és csak úgy szórakozásból is. Viszont a drónok terroristák kezében veszélyesek lehetnek...
A Kickstarter kampányként induló Blips makrólencséi egy újabb sikertörténet, amely végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A projekt célja az volt, hogy egy okostelefonokhoz használható lencsét alkosson, amellyel digitális mikroszkóphoz hasonló, kivál
Legújabb fenyegetést a Locky zsarolóvírus jelenti, amely Facebookon is jól terjed. Nagyon résen kell lennie az embernek, ha internetezik. Egy pillanatra lankad a figyelme, rákattint valamire amire nem kellene és máris kész a baj.