Főoldal > Hirek > Önvezető autókkal jöhet hamarosan az Uber

t: 811

Önvezető autókkal jöhet hamarosan az UberAz Uber cég rátette a kezét egy mesterséges intelligenciával foglalkozó start-up-ra, melynek segítségével később saját szolgáltatásaikat is jelentős átalakításnak vetnék alá. Valószínűleg nem kell sokat várnunk az önvezető Uber kocsikra.

Uber fejlődése

Nem hivatalos források szerint összesen 15 új szakembert állított rá így az Uber arra, hogy az új, önvezető technológiával foglalkozzanak és a cég Uber AI Labs nevű részlegében dolgozzanak. A szükséges mesterséges intelligencia alapjait a Geometric Intelligence adja, melynek egyik alapítója úgy nyilatkozott, a céljaik skálája a közlekedés fejlesztésétől a jövő repülő autójáig ér.
Az Uber agresszív terjeszkedése egyelőre nem hozott nyereséget, az elmúlt évben 2 milliárd dollárt csökkent a cég értéke. A cég vezető termékmenedzsere, Jeff Holden szerint ezek a veszteségek nem jelentenek komoly problémát, kívülről sokkal rosszabbnak tűnhet, mint amilyen valójában a helyzet.

Kivonult az UBER Magyarországról

A robbanásszerűen fejlődő start-up vállalkozás konkurenciát teremtett a taxis vállalkozásoknak, ez több városban komoly tüntetéseket is eredményezett. Az Uber elleni tiltakozásul Budapesten is több alkalommal megbénították a taxisok a város közlekedését. A hónapokig tartó egyeztetés és herce-hurca eredményeként 2016.07.24-én az Uber kivonult Magyarországról. A világ 479 városában azonban - az utasok megelégedésére - tovább működnek.

Jóslás és önjárás

Az újonnan beszerzett mesterséges intelligencia feladat első körben az lenne, hogy az Uber szolgáltatás elég pontos becsléseket tudjon arra adni, mikor és hol lenne szükség a fuvarra. Ehhez a lehető legtöbb rendelkezésre álló információt használnák fel. Ezzel jócskán növelhető lenne a fuvarok hatékonysága.
A végső cél pedig természetesen az önjáró, sofőr nélküli autók lennének. Ehhez már meg is kezdték a prototípusok tesztelését Pittsburgh-ben és San Francisco-ban néhány Volvo-val, amelyben azért a biztonság kedvéért még ott ül valaki a kormány mögött.

Uber letöltése mobilra

Az Uber szolgáltatásával a világ 479 városában a helyi taxis társaságok tarifáinál olcsóbban utazhatsz háztól házig. Nincs más teendőd ehhez, csak hogy ingyenes letöltés után telepítsd az appot androidos vagy iPhone eszközödre.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Mai fejlődő világunk egyre meghatározóbb vívmányai a drónok. Használjuk őket légi felvételek készítésére, csomagszállításra, katonai felderítésre, és csak úgy szórakozásból is. Viszont a drónok terroristák kezében veszélyesek lehetnek...
A Kickstarter kampányként induló Blips makrólencséi egy újabb sikertörténet, amely végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A projekt célja az volt, hogy egy okostelefonokhoz használható lencsét alkosson, amellyel digitális mikroszkóphoz hasonló, kivál
Legújabb fenyegetést a Locky zsarolóvírus jelenti, amely Facebookon is jól terjed. Nagyon résen kell lennie az embernek, ha internetezik. Egy pillanatra lankad a figyelme, rákattint valamire amire nem kellene és máris kész a baj.
Egy akkumulátor ami másodpercek alatt feltölthető és napokig használható? Hamarosan tényleg eljöhet ennek is az ideje, a University of Central Florida kutatói már elkészítették a prototípusokat.