Főoldal > Hirek > Az örök fiatalság titka Hollywood-ban

t: 620

Az örök fiatalság titka Hollywood-banMi az örök fiatalság titka a filmgyárban? A hollywood-i filmsztárok elképzelhetetlen vagyonokat költenek szépségük és fiatalságuk megőrzésére. Személyi edzők, szépségápolási termékek, sminkesek és plasztikai sebészek tartják őket mindig formában. Ezek viszont csak lassíthatják a folyamatot.

Digitális színészet Hollywood-ban

Míg eddig a fent felsoroltak dolgoztak keményen a sztárok szépségének megtartásán, úgy ma már egészen mások kapják ezt a szerepet. Ráadásul sokkal jobb munkát is végezhetnek, bár ennek maguk a színészek nem biztos hogy annyira örülnek. A számítógépes effektek ugyanis képesek a színészeknek örök fiatalságot, adni a filmvásznon. Nem teljesen új keletű a dolog, korábban is rengeteget dolgoztak azon, hogy a forgatás felvételein elsimítsák a szereplők nem kívánatos archibáit, amiket a sminkeseknek nem mindig sikerült. A jelenlegi digitális technológia azonban lehetővé teszi, hogy ugyanígy akár évekkel is megfiatalíthassuk az embereket a filmen. Ehhez a stúdióknak előrelátóan minden színészt be kell szkennelnie, hogy az így készült speciális felvételek alapján később rekonstruálhassák az akár évtizedekkel fiatalabb változatot is. Ugyanezzel a módszerrel a színészi játékot is javíthatják a felvételen, egy plusz legördülő könnycsepp, megremegő orrcimpák és máris tökéletesebb a drámai jelenet.

Az örök élet titka

A filmes technológia csúcsa viszont egyértelműen a már elhunyt színészek életre keltése. Sajnos előfordult már olyan szerencsétlen eset, hogy egy színész váratlanul életét veszti a forgatás alatt. Ekkor a vele felvett jeleneteket vagy kidobták, átírták vagy kezdhették elölről a filmet. Ma már animációval szinte észrevehetetlenül pótolható az élő színész hiánya. Így történt a Furious 7 esetében is, ahol Paul Walker vesztette tragikusan életét egy eutóbalesetben. Az eredmény nem lett tökéletes, de aki nem mereszti nagyon a szemét, nem veszi észre, hogy valójában a bátyja által alakított szereplő digitális változatát nézi. Ez persze hatalmas munkát igényel, egy emberi arc rekonstruálása, annak minden rezdülésével igazi kihívás a legjobb digitális szakembereknek is.
Ha te is szívesen fiatalítanál és retusálnál a szeflijeiden pár mozdulattal, a Candy Camera egy remek mobil alkalmazás. Ingyenes letöltéssel telepítheted a Candy Camera androidos és a Candy Camera IOS-es mobil készülékekre a programot.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A mai naptól kezdve a népszerű beszélgető alkalmazás, a WhatsApp új funkcióval bővül: ezentúl videóhívásokat is intézhetünk vele. Ezzel beáll a FaceTime, Skype, Facebook Messenger, és Google Duo sorába.
Mindenkit ledöbbentett aki látta: a Facebook-on több millió felhasználót nyilvánított halottnak a rendszer és emlékezett meg róluk szomorúan. A bug nem kímélte magát az alapítót, Mark Zuckerberget sem.
Első körben az Amerikai Egyesült Államok területén tervezik bevezetni a Facebook app új funkcióját, amely egy mesterséges intelligencián alapuló szelfi készítésre is alkalmas fotó-, és videófilterezés lesz. Izgalmasan hangzik, várjuk!
A gépek rengeteg helyen tudják kisegíteni az embereket. A közlekedésben, kommunikációban, szórakozásban és most már a pizzériákban is. Ráadásul a robot által készült étel finom is!