Főoldal > Hirek > Vezeték nélküli fülhallgató iPhone-hoz

t: 4080

Vezeték nélküli fülhallgató iPhone-hozAz Apple bejelentette, hogy az új, iPhone 7-es készülékei fülhallgató csatlakozó nélkül fognak napvilágot látni. Nagy hagyományt szakít ezzel meg, hiszen a 3,5 mm-es csatlakozók már 1964-os, japán Sony Walkman-ek óta vannak szolgálatban a hangtovábbításra. A korábbi fülhallgatók helyét pedig az Airpods veszi át.

Csatlakozó nélküli iPhone 7 fülhallgató

Az Apple San Francisco-ban tartott konferenciáján elmondott indoklása a vezetékes fülhallgatók száműzésére és a csatlakozó kivételére az volt, hogy így több helyet nyernek a készülékházban, amit másra használhatnak fel. Hozzátették, volt 'bátorságuk' meglépni ezt is.

Mit tud az Airpods?

Természetesen az iPhone rajongók istenítik az Airpods ötletet, a többiek között viszont bőven találunk szkeptikusokat. Sokakat például zavar, hogy így a fülhallgatókat időről időre tölteni kell, hiszen a benne lévő akkumulátorok körülbelül 5 órát bírnak ki újonnan. Ezen kívül az internetes mémek világában már több elégedetlenkedő bejegyzést is találhatunk, amelyek az elvesző Airpods fülhallgatókkal viccelődik. A kis, fehér füldugók infrás érzékelőket is kapnak, így tudni fogják, hogy mikor vannak a fülben. Ha kiveszik őket, leállítják a lejátszást. Mozgásérzékelők is lesznek az Airpods fülhallgatókban, így például Siri segítségét lehet hívni ha kétszer koppintunk valamelyik fülhallgatóra.

További iPhone 7 újítások

Más is változik a hetes iPhone-okban, a Home gomb például nyomásérzékeny lesz, és rezgős visszajelzést is ad majd. A készülék végre vízálló lesz, így körülbelül 1 méteres édesvízben fél órát bír majd károsodás nélkül. Az iPhone 7 Plus változata kétlencséjű hátoldali kamerát is kap majd, ezzel jobb fókusztávolságokat kínálva a fényképezéshez.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nagyon ígéretes volt a Google projektje, a Project Ara, amely a modulokból összerakható és szétszedhető mobiltelefont hivatott létrehozni. Túl nagy fába vágta a Google a fejszét?
Már most ősszel a boltokba kerül a tabletek és notebook-ok szerelemgyereke, a Lenovo Yoga Book. Az eszköz különlegessége, hogy nincs fizikai billentyűzete, helyette egy méretes érintőfelületet kapunk.
Irán bejelentette, hogy elkészültek az első fázissal abban a folyamatban, melynek végső terméke egy úgynevezett "nemzeti internet" lesz. A kommunikációért felelős miniszter vasárnap tájékoztatta a nagyérdeműt.
Augusztus 22-én végre kiadta a Google a legújabb Android 7. verziót, amely a Nougat fantázianevet kapta meg és sorban a 7-dik. Egyelőre csak a legújabb Nexus készülékesek örülhetnek.