Főoldal > Hirek > Okos töltés

t: 1423

Okos töltés

Ma már szinte mindenki találkozott azzal a problémával, hogy az okostelefonja akkumulátora gyorsan merül, sőt akár egy kevesebb ideig tartja meg a feszültséget. Nos ez nem is biztos, hogy a gyártók sara első sorban.

A legtöbb okostelefon, tablet tulajdonos a lemerült eszközt feldugja a töltőre és addig hagyja rajta, míg az eléri a 100%-ot. De az is lehet, hogy utána is rajtahagyja, mondván nem gond, annál később kezd el merülni, minél később választja le a hálózatról. Sajnos van egy rossz hírünk, ez árt a készüléknek, és hosszú távon tönkreteszi azt. Így a tulajdonos ördögi körbe kerülhet, hiszen minél többször csinálja ezt, annál hamarabb merül a telefon és emiatt ismét annál többet fogja majd a töltőre dugni.

Másik rossz berögződés hogy az új eszköz akkumulátorát első alkalommal teljesen le kell meríteni, majd egy napig a töltőre tenni. Ez már az újabb típusoknál nem segít, sőt inkább csak ront.

A helyes, kímélő eljárás tehát az, hogy inkább többször, keveset töltünk, akkor sem maximumra, és sosem hagyjuk bedugva sokáig a telefont. Ezt készülékünk akkumulátora hosszabb töltöttségi idővel és élettartammal fogja meghálálni.


| Többi

Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A közelmúltban rendezett konferenciáján az Apple bemutatta az új, iPhone 6s-t, amelyről így sokat tudhattunk meg. Bár korábban is szivárogtak ki információk, pletykák, most már tényekről beszélhetünk.
Fellélegezhetnek, akik már régóta tépelődnek a Google Chrome magas RAM használati statisztikái miatt a böngésző használatától. A legutóbbi verzióban ugyanis a fejlesztők éppen ezt a szignifikáns tulajdonságot javították ki...
A Facebook nem elégszik meg azzal, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal legyen. Legújabb terveikben szerepel az oktatásban való nagyfokú részvétel új szoftverükkel, amely a gyermekeknek segít megtalálni helyüket a világban.
A Windows 10 biztonsági intézkedéseinek híre nagy port kavart szerte a számítástechnika világában. Most azonban a torrentoldalak sztrájkolnak, több tracker is elérhetetlenné tette szolgáltatásait a Windows 10 használók számára.