Főoldal > Hirek

Két új okostelefont jelentett be a Samsung. Bár ezek a Mega okostelefonok inkább tabletszerűek a 16 centiméteres képátlójukkal, ezért telefonhoz képest szokatlanul nagyoknak tűnhetnek. De méretükkel a teljesítményük is nagy.
A Pentagon és az amerikai kormány új eszközzel gazdagodik az Aoptix munkájából, egy biometrikus szkennerrel. Ezt egy iPhone-nal összekapcsolva a Stratus app képes arcfelismerésre, ujjlenyomatazonosításra és íriszszkennelésre.
Magyarországon 3 fő mobilszolgáltató osztozik: a Vodafone, a Telenor és a T-mobil. Ezek más-más frekvenciasávot használnak a kommunikáció lebonyolításához licencdíjat fizetve. De a következő hosszabbítás helyett újra kell pályázniuk.
Tavaly novemberéban jelentette be a Microsoft, hogy leállítja az MSN Messenger szolgáltatását, idén januárban pedig már írásban is kaptak értesítést a felhasználók. Most pedig eljött a leállítás megkezdésének napja.
Négy nappal ezelőtt, április 3-án a Google szoftvermérnöke, Adam Barth a Chrome fejlesztői blogján tett egy bejelentést, miszerint új renderelőmotort kap a Chrome, a Blinket. Ez egy újabb böngészőháborút indíthat.
Tegnapelőtt Mark Zuckerberg ismét összecsődítette a sajtó képviselőit, hogy újabb bejelentést tegyen a saját ötletével és tulajdonával, a Facebook-kal kapcsolatban, ez pedig nem más, mint maga a Facebook Home.
Az Apple cég már rendelkezik saját tulajdonú és nevű üzletekkel, így a nagy rivális Samsung sem akar lemaradni ebben a versenyben. A tervek szerint az USA polgárai már májustól nézelődhetnek Samsung márkaboltokban.
Franciaországban tesztelik azt az új kísérleti rendszert, mely apró távírányítással drónokat fog be postaszolgálatra, melyeket a postások az okostelefonjaikra készült alkalmazás segítségével vezérelnek.
Cellainformáció, GPS-koordináta előzmények, adatforgalmi nyomok, alkalmazások által gyűjtött helyadatok és egyéb apróságok alapján egyszerűen beazonosíthatóak a telefonhasználók az MIT és belgiumi kutatók szerint.
Annak ellenére, hogy a bűnüldözési szerveknek már nagyon sok lehetőségük van, ha a digitális kommunikáció megfigyeléséről van szó, az FBI-nak még mindig problémát jelent a Gmail, az IP-alapú telefonálást bzitosító Google Voice és a Dropbox valós idejű meg
Néhány hete a Google fejlesztése foglalkoztatta nagy mértékben az informatikai médiát. Viszont a Sony már régebben, 4-5 éve adta be a szabadalmi kérelmét a saját intelligens szemüvegjére, amit néhány napja kapott meg.
Van egy bevett szokás, miszerint a mobilgyártó a készülékére tett operációs rendszert finomhangolja, a saját arculatára alakítja. Így tesz a Samsung is a készülékeivel, csak ilyenkor beugrik a baki: biztonsági rések születnek.
Egyre ismertebbek a felhasználók körében a „kattints és keress pénzt” típusú, hirdetésekkel foglalkozó oldalak, melyek fizetnek a kattintás illetve megtekintés után. De vannak olyan csoportok, melyek illegálisan automatizálják ezeket.
Egy nagytudású okostelefon akár a 100-150 ezer forintot is meghaladhatja manapság a hazai piacon, de máshol is hasonlóan alakulnak az árak, melyek nagy része a reklámok díjai. De mi a helyzet, ha nem reklámozunk?
A kommunikáció és a hírközlés az egyik legszükségesebb tényező a nehéz helyzetekben, az úgynevezett kritikus infrastruktúra része. De ebben a rendkívüli időjárási helyzetben a tájékoztató honlapok is feladták.

Els  Elz  Kvetkez  Utols