Főoldal > Hirek

Cellainformáció, GPS-koordináta előzmények, adatforgalmi nyomok, alkalmazások által gyűjtött helyadatok és egyéb apróságok alapján egyszerűen beazonosíthatóak a telefonhasználók az MIT és belgiumi kutatók szerint.
Annak ellenére, hogy a bűnüldözési szerveknek már nagyon sok lehetőségük van, ha a digitális kommunikáció megfigyeléséről van szó, az FBI-nak még mindig problémát jelent a Gmail, az IP-alapú telefonálást bzitosító Google Voice és a Dropbox valós idejű meg
Néhány hete a Google fejlesztése foglalkoztatta nagy mértékben az informatikai médiát. Viszont a Sony már régebben, 4-5 éve adta be a szabadalmi kérelmét a saját intelligens szemüvegjére, amit néhány napja kapott meg.
Van egy bevett szokás, miszerint a mobilgyártó a készülékére tett operációs rendszert finomhangolja, a saját arculatára alakítja. Így tesz a Samsung is a készülékeivel, csak ilyenkor beugrik a baki: biztonsági rések születnek.
Egyre ismertebbek a felhasználók körében a „kattints és keress pénzt” típusú, hirdetésekkel foglalkozó oldalak, melyek fizetnek a kattintás illetve megtekintés után. De vannak olyan csoportok, melyek illegálisan automatizálják ezeket.
Egy nagytudású okostelefon akár a 100-150 ezer forintot is meghaladhatja manapság a hazai piacon, de máshol is hasonlóan alakulnak az árak, melyek nagy része a reklámok díjai. De mi a helyzet, ha nem reklámozunk?
A kommunikáció és a hírközlés az egyik legszükségesebb tényező a nehéz helyzetekben, az úgynevezett kritikus infrastruktúra része. De ebben a rendkívüli időjárási helyzetben a tájékoztató honlapok is feladták.
A New York-i Radio City Music Hallban mutatták be a Samsung legújabb okostelefonját, a Galaxy S4-et. A cég csúcsmodelljének bemutatóját csak a Youtube-on több százezren nézték. A Galaxy S4 április végén kerül a boltokba az Egyesült Államokban.
Georgia Tech egyetem kutatónak hála felgyorsulhat a ma ismert WiFi alapú adatkapcsolat és akár szempillantásnyi idő alatt tölthetünk le gigabyte-nyi méretű adatmennyiségeket.
Egyre inkább odafigyelnek az okostelefonok a használóikra, a Samsung Galaxy S III-ban tűnt fel először olyan funkció, mely a felhasználó mozgását, szemét figyelve tartotta ébren a telefont. De az új modell újdonságokat kívánt meg.
Az óránkon keresztül telefonálni, videózni, elolvasni a legújabb híreket? Ha az Apple fejlesztőgárdáján múlik, hamarosan mi is részesei lehetünk ennek az élménynek.
Barcelona ad otthont a Mobile World Centre 2013. évi kiállításának, ahová magyar küldöttség is érkezett szórakoztatóelektronikat cikkeivel.
Szerdán délelőtt több UPC-t használó is észlelhette, hogy a szolgáltató levelezője nem elérhető, a levélküldés és fogadás megbénult. A UPC több cég megkeresésére is csak a hibajavítás zajlását közölte.
Amerikai felhasználók körében egyre inkább népszerűbbek a legális online zenecsatornák, melyek hallgatása és funkcióinak használata viszonylag olcsó és egyáltalán nem törvénybeütköző.
Bár már néhány éve jelen van a piacon a Huawei kínai gyártó, de az utóbbi egy év alatti részesedésduplázása már-már fenyegetően hathat a legnagyobb mobilgyártókra.

Első  Előző  Következő  Utolsó