Főoldal > Hirek

A januári CES 2013 nagy szenzációja az Nvidia Shield nevet hordozó játékkonzolja volt, ami kivétel nélkül szinte minden mobil eszközt lekörözött a teljesítményével, és most már előrendelhető is az Nvidiánál a csodagép.
Még a 4G-s adatátviteli technológia kiépítése sem fejeződött be a világ fontosabb területein, a Samsung már dolgozik az „ötödik generáción”, az 5G-n, mely a hírek szerint százszor nagyobb, akár gigabites sebességekre is képes.
Nem is olyan régen jelent meg a piacon a strapabíró okostelefon, az Sqigle cég úgy gondolta, hogy igény lehet egy ilyen típusú, úgynevezett „túlélő” tabletre, így közösségileg hozza ki a ígéretes táblagépet.
Újabb sikerélménnyel gazdagodhat a Linux rendszer: a NASA úgy döntött, hogy mivel a Nemzetközi Űrállomáson rendkívül fontos a stabilitás, ezért az eddig használt Windows-os rendszereket Linux-ra cserélik le.
A kvantuminternet jelentősége a nagyfokú biztonság, ezt úgy tűnt, hogy a tudósoknak is évekbe telhet megoldani, de mint kiderült: kísérleti céllal és körülmények közt már több mint két éve létezik a kvantumhálózat.
Már találtak jeleket a legfrissebb Android fejlesztésére és tesztelésére, de a bemutatónak még híre-hamva sincs, több hónapot kell még várnunk rá, addig is elégedjünk meg az Android 4.3-mal és a Jelly Bean-el.
Jónéhány év kellett az első számítógép megalkotása után, hogy elkészülhessen az első weboldal. 20 évvel ezelőtt a CERN berkein belül született meg az első internetes oldal, amit idén is elérhetővé tesznek.
A Pirate Bay az egyik legnagyobb torrent portál és egyben a legüldözöttebb is. Nemrég Svédországból, két napnyi működés után Grönlandról is kiutasították az üzemeltetőket. A Pirate Bay új otthona Izland.
A német adatvédelmi hatóság szabta ki a büntetést a cégnek, az elismert vádak szerint a Street View-es autók fényképezés közben személyes adatokat gyűjtöttek a nem megfelelően levédett vezeték nélküli hálózatokról.
Pletykák szerint a Microsoft enged a felhasználói nyomásnak és a Windows 8.1-be visszakerülhet a Start gomb és a Start menü, továbbá a felhasználó által beállíthatóan az azonnali Asztal megjelenítés a csempék helyett.
A Samsung egy új technológián dolgozik a Texasi Egyetemmel karöltve, mely forradalmasíthatja a mozgáskorlátozottak média és elektronika használati lehetőségeit. Ez pedig a gondolati átvitelen alapuló irányítás.
A Cyber Intelligence Sharing and Protection Act, röviden CISPA törvénytervezet egységes felháborodást okozott az amerikai közvéleményben, néhány napja azonban megszavazta az amerikai képviselőház.
Új Lumia a Nokia legutóbbi bejelentésének tárgya, mely 5 hüvelykes phabletként debütálna, és a Nokia kiemelné a többi okostelefon közül technikai képességeivel, valamint néhány jelentős újítással.
A megjelenés előtt álló Google Glass már nagy port kavart a közvéleményben, pozitív és negatív vélemények is vannak szép számmal. Viszont a szerencsés tesztelőktől már szivárogtak ki házi készítésű Glass-videók.
Bár már egy ideje létezik az Amazon Appstore for Android, az Amazon mostani bejelentése mutatja, hogy kitör a világ minden tájára, hogy felvegye az Apple és a Google appboltjával a versenyt.

Első  Előző  Következő  Utolsó