Főoldal > Hirek

A megjelenés előtt álló Google Glass már nagy port kavart a közvéleményben, pozitív és negatív vélemények is vannak szép számmal. Viszont a szerencsés tesztelőktől már szivárogtak ki házi készítésű Glass-videók.
Bár már egy ideje létezik az Amazon Appstore for Android, az Amazon mostani bejelentése mutatja, hogy kitör a világ minden tájára, hogy felvegye az Apple és a Google appboltjával a versenyt.
Már három éve létezik és már nagyobb botrányok is zajlottak körülötte, de csak ezen a héten kapott hírverést a Shodan kereső, mellyel minden eszköz látható, ami az internetre csatlakozik, és akár vezérelhetők is hozzáértő kezekben.
Két új okostelefont jelentett be a Samsung. Bár ezek a Mega okostelefonok inkább tabletszerűek a 16 centiméteres képátlójukkal, ezért telefonhoz képest szokatlanul nagyoknak tűnhetnek. De méretükkel a teljesítményük is nagy.
A Pentagon és az amerikai kormány új eszközzel gazdagodik az Aoptix munkájából, egy biometrikus szkennerrel. Ezt egy iPhone-nal összekapcsolva a Stratus app képes arcfelismerésre, ujjlenyomatazonosításra és íriszszkennelésre.
Magyarországon 3 fő mobilszolgáltató osztozik: a Vodafone, a Telenor és a T-mobil. Ezek más-más frekvenciasávot használnak a kommunikáció lebonyolításához licencdíjat fizetve. De a következő hosszabbítás helyett újra kell pályázniuk.
Tavaly novemberéban jelentette be a Microsoft, hogy leállítja az MSN Messenger szolgáltatását, idén januárban pedig már írásban is kaptak értesítést a felhasználók. Most pedig eljött a leállítás megkezdésének napja.
Négy nappal ezelőtt, április 3-án a Google szoftvermérnöke, Adam Barth a Chrome fejlesztői blogján tett egy bejelentést, miszerint új renderelőmotort kap a Chrome, a Blinket. Ez egy újabb böngészőháborút indíthat.
Tegnapelőtt Mark Zuckerberg ismét összecsődítette a sajtó képviselőit, hogy újabb bejelentést tegyen a saját ötletével és tulajdonával, a Facebook-kal kapcsolatban, ez pedig nem más, mint maga a Facebook Home.
Az Apple cég már rendelkezik saját tulajdonú és nevű üzletekkel, így a nagy rivális Samsung sem akar lemaradni ebben a versenyben. A tervek szerint az USA polgárai már májustól nézelődhetnek Samsung márkaboltokban.
Franciaországban tesztelik azt az új kísérleti rendszert, mely apró távírányítással drónokat fog be postaszolgálatra, melyeket a postások az okostelefonjaikra készült alkalmazás segítségével vezérelnek.
Cellainformáció, GPS-koordináta előzmények, adatforgalmi nyomok, alkalmazások által gyűjtött helyadatok és egyéb apróságok alapján egyszerűen beazonosíthatóak a telefonhasználók az MIT és belgiumi kutatók szerint.
Annak ellenére, hogy a bűnüldözési szerveknek már nagyon sok lehetőségük van, ha a digitális kommunikáció megfigyeléséről van szó, az FBI-nak még mindig problémát jelent a Gmail, az IP-alapú telefonálást bzitosító Google Voice és a Dropbox valós idejű meg
Néhány hete a Google fejlesztése foglalkoztatta nagy mértékben az informatikai médiát. Viszont a Sony már régebben, 4-5 éve adta be a szabadalmi kérelmét a saját intelligens szemüvegjére, amit néhány napja kapott meg.
Van egy bevett szokás, miszerint a mobilgyártó a készülékére tett operációs rendszert finomhangolja, a saját arculatára alakítja. Így tesz a Samsung is a készülékeivel, csak ilyenkor beugrik a baki: biztonsági rések születnek.

Első  Előző  Következő  Utolsó