Főoldal > Hirek

2013. december 20. után megszűnik a winamp.com, és a netkorszak meghatározó médialejátszója, a Winamp sem lesz többé letölthető az oldalról.
Az Egyesült Államokban és Kanadában pénteken bemutatták a Sony új játékkonzolját, a PlayStation 4-et, mely történelmi csúcsszámmal, 1 millió eladott példánnyal nyitott az első napon.
Bár lehet majd még használni a 2014. április 8-ai dátum után is a Windows XP operációs rendszert, nem ajánlott. Ugyanis e dátum után a Microsoft nem ad már ki javításokat a biztonsági résekhez, így szinte szabad az út a kártevőknek.
Majdnem két hete állíttatta le az MPAA jogvédő szervezet a torrentvilág egyik alappillérét, az Isohuntot. Az ArchiveTeam viszont most archiválja a metaadatokat és Tongában újjáéled a weboldal a régi állapotában.
Elromlik a telefonunk egy alkatrésze: két mozdulatból kicseréljük. Jobb kamerára váltanánk a telefonban: két mozdulatból kicseréljük. A cél nem megvalósíthatatlan, és már egy nevesebb cég, a Motorola áll mögötte.
Ha már létezik a hajlékony kijelzők gyártásának technológiája, a telefongyártók ki is használják és készítenek hajlított képernyős okostelefont is. A Samsung után az LG is hivatalosan bejelentette a készülékét.
Bár még gyerekcipőben jár a 3D nyomtatás, s nem elterjedt a műanyag tárgyak személyes, házi nyomtatása, elindult a következő lépcsőfok a technológiában: a 3D fémnyomtatás. Előnye a szívósság és az új kompakt lehetőségek.
Napjainkban még az 1-2 terabájtos merevlemezek és a 4-8 gigabájtos RAM-ok használata a trend, de nem kell már sokat várnunk a nagy növekedésre. Hamarosan akár a telefonunk is képes lesz terabájtokat tárolni és mozgatni.
Új törvények, törvénymódosítások, korlátozások, a média hátterében álló személyek elleni erőszak. Napjainkban egyre sűrűbben hallhatóak ezek a fogalmak. S most ismét a jogvédelem: másolásvédelmet kap a HTML5.
Várható volt, ami a GTA V online játékmódjának indításakor következett be: a Rockstar Games rendszere túlterhelődött. A probléma nem volt nagyon súlyos, akadtak szerencsés játékosok, akik könnyedén játszhattak a népszerű játékkal.
A Sony okosszemüveg-terve és a Google Glass tesztpéldányai után itt a japán konkurens. És ha már lesz Tokyoban olimpia is 2020-ban, addigra olyan fordítóval adnák ki, mely azonnal képes fordítani a látott idegen feliratokat.
A Valve 3 bejelentést is tett egy hét leforgása alatt: a saját készítésű operációs rendszer, a SteamOS után itt a szolgáltatás nevével fémjelzett játékkonzol és a sci-fi érzést keltő játékvezérlő, melyek számos újdonságot tartalmaznak majd.
Akik azt hiszik, hogy a Samsung Galaxy és az Apple iPhone készülékei mellett már aligha lehet újdonság máshol, azok parányit tévednek. A kínai Oppo cég az előítéletek ellenére izgalmas újításokat épít készülékeibe, jó minőséggel.
A tíz éves platform újdonságokkal jelentkezik a születésnapja után: játék- és médiaközpontú operációs rendszeren dolgoznak, mely összehozza a zenéket, a TV-t, a filmeket, a játékokat és a családot a Steam Nappaliba.
Nemrégen hallhattuk, hogy a Microsoft felvásárolja a Nokiát, az egyik oka az, hogy így jobban össze tudnak majd dolgozni. Azonban most a Microsoft gyeplőt ragad és változtatásokat kezd elsőként a Nokia készülékkínálatával.

Első  Előző  Következő  Utolsó