Főoldal > Hirek

Az okostelefonok piacán hírnévvel nem rendelkező Acer most lehet, hogy nyílegyenest száguldani szeretne a legnagyobb népszerűség felé. Mindenesetre a vadonatúj készülékével, a Liquid S2-vel esélyes lehet a sikerre.
Zsúfolt kiállítás lesz a szeptember elején kezdődő IFA 2013. Többek közt az Archos 12 androidos tablete és telefonja, a Sony Xperia Z1-es csúcsmobilja és a Samsung Galaxy Note III két phabletje ígéretes kínálatot alkot.
Zavaró lehet az Androidos okostelefont használóknak, hogy legtöbbön már csak a Home gomb és a hangerőt szabályzó gombok kaptak helyet, melyekkel nem lehet plusz feladatot végezni. A Pressy erre ad majd megoldást nekünk.
Új-Zélandon elfogadták a szabadalmi törvényt, ami gyakorlatilag kimondja, hogy a szoftverszabadalmak nincsenek többé. Egy felmérés válaszadói elsöprően támogatták ezt a változtatást, mely fejlődést hozhat.
Az MIT kutatói ismét remekeltek, mikor egy olyan processzort mutattak be, mely 110 magot foglal magában, mégis kevesebb adatforgalmat generál és kevesebb energiát fogyaszt, ami a mobil technológiákban sokat jelent.
A Michigani Egyetem kutatói dolgoznak az új technológiai megoldásokon, melyeknek egyike a viaszhűtés, mely úgy tűnik, hogy sokkal hatékonyabb megoldást nyújt, mint az eddig használt processzorhűtésformák.
Mindenhol előfordulnak biztonsági rések, melyeket ki kell javítani. A Facebook-on is érvényes ez, ott még fizetnek is a felfedezésért. A legutóbbi felfedezésért azonban a palesztin hacker nem kapott pénzt a közösségi oldaltól.
Szeptember 10-én kerülhet bemutatásra az új iPhone 5S, mely elődjénél gyorsabb, nagyobb teljesítményű lesz, mindemellett pedig kevesebbet fogyaszt majd és jónéhány újdonságot hozhat magával.
Így alakulhatnak később az iskolák beruházásai a Microsoft és az Ubi Interactive új fejlesztésének köszönhetően, amely az Xboxnál megismert Kinect-tel, egy projektorral és egy szoftverrel bármilyen felületre érintőkijelzőt ad.
A Dr. Who, azaz a Ki vagy, Doki? című sorozat rajongói örömmel tévedhetnek arra a pontra a Google Térképek szolgáltatásában a StreetView-vel, ahol a sorozat Dokijának telefonfülkéje áll, melyet kívül-belül megtekinthetnek.
Történtek már a történelemben kísérletek a szagok mesterséges elektronikus úton történő előállítására, több-kevesebb sikerrel, így az Xbox fejlesztői is megpróbálkoztak vele. De megnyugodhatunk, nekik sem sikerült.
A Doom és a Quake élő legendája, John Carmack az id Software-beli munkássága mellett csatlakozott az Oculus Rift fejlesztőgárdájába, hogy aktívan részt vegyen a virtuális valóság-sisakok fejlesztési folyamatában.
Nemrégiben még a full HD tűnt elérhetetlennek, ma már megszokott. Megjelenítésben már létezik a 4K felbontás, de felvételre nem volt eddig kamera. De miért legyen 4K, ha lehet 6K is? A RED Dragon tudja.
Januártól, ha nem tudunk megnyitni egy oldalt, akkor annak nagy valószínűség szerint a felsőbb szervek és nem az internetkapcsolat az oka. Ugyanis januártól már az internetszolgáltatóknak is blokkolniuk kell a gyanús weboldalakat.
Hiába próbál az Apple a csúcson maradni iPhone széria újabb és újabb készülékeivel, a Samsung után most a Google készül méltó vetélytársat adni az Apple-nek a felvásárolt Motorola műhelyéből megjelenő Moto X készülékével.

Első  Előző  Következő  Utolsó